Po?etna
Ponedjeljak, 25.Listopada 2021 (16:34:08) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Radman prva, Stranić druga na kvizu ”Čitanjem do zvijezda”

SŠ Mate Balote Poreč, 10.06.2020. (20:55)

Učenice Srednje škole Mate Balote Roberta Radman, Lara Stranić i Larisa Pauletić u petak su sudjelovale u završnici online kviza “Čitanjem do zvijezda”.

Radilo se o trećem te ujedno i posljednjem ovogodišnjem krugu kviza u kojem se natjecalo 133 učenika iz cijele Hrvatske koji su stekli pravo sudjelovanja u samoj završnici.

Roberta Radman, učenica trećeg razreda opće gimnazije osvojila je prvo mjesto s čak 97 posto točnih odgovora, a Lara Stranić iz drugog razreda opće gimnazije drugo mjesto s visokih 91 posto točnosti.

Tema ovogodišnjeg kviza bila je znanstvena fantastika, a zadatak je bio pročitati tri kultna djela toga žanra: “Vodič kroz galaksiju za autostopere” Douglasa Adamsa, “Fahrenheit 451” Raya Bradburyja i “Vrli novi svijet" Aldousa Huxleyja te pokazati čim veće znanje o pročitanim knjigama.

-Ne smijemo zaboraviti i treću Balotinu predstavnicu, Larisu Pauletić, koja se plasirala na 37. mjesto, te od početka pokazivala timski duh, a uz svoje brojne sportske obveze našla vremena za i sudjelovanje na kvizu. Čestitke našim curama na rezultatima!, poručili su iz Balote.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno