Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (03:34:28) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Digitalni modul za srednjoškolce: Naučite o izborima

Hrvatska, 03.06.2020. (07:59)

Izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru, deseti po redu, održavaju se za nešto više od mjesec dana. Za one koji su tek postali punoljetni prva je to prilika za sudjelovanje u demokratskom procesu biranja vlasti i preuzimanje odgovornosti za društvo u kojem žive.

Obrazovanje za demokraciju i ljudska prava slabo je zastupljeno u školskom sustavu, a mlađe generacije pokazuju manji interes za izborne procese.

Forum za slobodu odgoja objavio je ovih dana digitalni obrazovni modul na temu izbora za učenice i učenike srednjih škola. Cilj mu je osvijestiti kod učenika važnost izbora za razvoj demokracije, upoznati ih sa standardima demokratskih izbora kao i s temeljnim pojmovima i procesima.

Modul se sastoji od prezentacije koja obrađuje glavne teme vezane za izbore, te donosi “korak po korak” vodič za glasanje. Na kraju učenici mogu riješiti ispit, a sa 60 posto ili više ostvarenih bodova dobivaju potvrdu o završetku modula.

Modul je rad Foruma za slobodu odgoja, organizacije civilnog društva koja radi na implementacija obrazovnih standarda suvremenih demokratskih društva u hrvatski obrazovni sustav. (dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore