Početna
Subota, 4.Srpnja 2020 (23:50:49) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Uz odlazak Davora Maleša, čiji doprinos kuglačkom sportu sjaji kroz generacije

Poreština, 01.06.2020. (20:14)

Poreč je ovog vikenda potresla vijest da nas je iznenada napustio Davor Maleš, dugogodišnji igrač i trener muškog kuglačkog kluba Istra iz Poreča. Ostavio je neizbrisiv trag u sportskoj povijesti Poreštine, a njegov doprinos kuglačkom sportu trajno sjaji u državnim okvirima - ne samo Hrvatske već i nekadašnje Jugoslavije, u kojoj je s prijateljem i kolegom Ervinom Fapcem postigao izvanredne rezultate.

Maleš je u svijetu sporta zabljesnuo 1979. kada je kao 18-godišnjak sa samo tri godine iskustva u kuglanju postao viceprvakom SFRJ i prvakom Hrvatske. Bio je to rezultat kakvog nitko u Jugoslaviji do tada nije bio postigao, a prethodio mu je dug put odricanja i treniranja.

Bio je i član prve momčadi seniora koja je osvojila drugo mjesto u Republičkoj ligi. Maleš u toj ključnoj ‘79.-oj bilježi brojne uspješne rezultate: osvojio je drugo mjesto na pojedinačnom prvenstvu regije za omladince te dvanaesto mjesto na pojedinačnom prvenstvu SRH za omladince.

Kuglački klub je, za vrijeme dok je Maleš bio igrač, bio višestruki prvak Istre i prvak Regije Zapad. Uz to što je bio reprezentativac SFRJ i SRH bio je i jedan od organizatora Svjetskog omladinskog prvenstva u Poreču.

Nakon igračkog angažmana posvetio se odgoju novih generacija kuglačica i kuglača, te je zaslužan za popularnost i razvoj tog sporta u Poreču.

Klub je u zadnjih nekoliko godina, pod trenerskim vodstvom Maleša, četiri puta pobijedio na Kupu Istre, osvojio je četvrto mjesto na KUP-u RH. Od 2015. do 2019. članovi kluba bili su pojedinačni i parovni prvaci Istre i Regije, a sezonu 2016./2017. Istra 1 bila je na prvom mjestu 2. HKL, a Istra 2 na drugom mjestu 3. HKL.

Klub je tri puta bio proglašen najboljom ekipom grada Poreča, a dobitnik je i Povelje 30. April, koja se dodjeljuje za pojedinačne i grupne uspjehe i nagrade koje pridonose promociji Poreča.

Davor Maleš, kojeg će prijatelji i poznanici pamtiti kao dobrog i velikodušnog čovjeka, zauvijek se upisao na popis sportskih legendi Poreča. (L. Šipetić; arhivske fotografije ustupila Ružica Močibob)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Scan4menu Poreč
Pogrebne usluge Silentium