Početna
Subota, 4.Srpnja 2020 (22:33:55) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Predstavnici Istarske županije potvrdili namjeru formiranja civilnog nadzora nad radom ŽCGO Kaštijun

Istra, 01.06.2020. (13:21)
Javna tribina "Kaštijun - postoji li rješenje?"
Javna tribina "Kaštijun - postoji li rješenje?"

Na tribini "Kaštijun - postoji li rješenje?" održanoj u Puli krajem prošlog mjeseca, članovi Skupštine društva Kaštijun, Fabrizio Radin, vršitelj dužnosti župana Istarske županije, i Boris Miletić, gradonačelnik Pule, prihvatili su ideju civilnog nadzora nad radom Kaštijuna odnosno Županijskog centra za gospodarenje otpadom.

Nakon dužeg perioda obustave pregovora zbog situacije izazvane pandemijom, predstavnici Inicijativnog odbora zatražili su sastanak s članovima Skupštine društva koji je i održan u petak, 29. svibnja 2020. Sudjelovali su predstavnici Inicijativnog odbora Bojan Blagonić i Ivo Lorencin (građanska inicijativa Čist zrak - duga ljubav) i Dušica Radojčić (Zelena Istra) te predstavnici Istarske županije v.d. župana Fabrizio Radin i savjetnik Valerio Drandić

Predstavnici Istarske županije opisali su aktivnosti i popravke koje planiraju obaviti da bi se spriječilo širenje neugodnih mirisa i čestica, a predstavnici Inicijative izrazili zabrinutost zbog primicanja ljetnih mjeseci i nedostatka informacija te iz tog razloga zatražili hitno formiranje Odbora za zaštitu okoliša, održivost i lokalnu zajednicu.

Kako bi se ubrzao proces, u mjesecima kada su na snazi bile mjere protiv širenja zaraze pripremili su prijedlog Pravilnika o radu Odbora zaštitu okoliša, održivost i lokalnu zajednicu, koji su danas dostavili članovima Skupštine Kaštijuna. Pravilnikom je predložen način imenovanja i biranja članova Odbora, sastav i nadležnosti. Cilj rada Odbora je osigurati transparentnost, zaštitu okoliša i zdravlja, učinkovitost, poštivanje hijerarhije gospodarenja otpadom u radu Županijskog centra za gospodarenje otpadom te zagovaranje politika održivosti u radu ŽCGO Kaštijun. Uloga odbora trebali bi biti nadzorna i savjetodavna, a temeljni preduvjet pravo pristupa svim informacijama kojima raspolaže društvo Kaštijun.

Radin i Drandić obvezali su se Inicijativnom odboru dostaviti odgovor do kraja tekućeg tjedna, stoji u priopćenju za javnost Inicijativnog odbora za formiranje civilnog nadzora nad radom ŽCGO Kaštijun. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Scan4menu Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra