Po?etna
Četvrtak, 29.Srpnja 2021 (21:23:07) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Poreč  ti nas upotpunjuješ; smještaj; destinacije; otkrijte poreč; gastronomija
Valfresco

Od sutra prijave za povoljne kredite za ruralni razvoj

Gospodarstvo, 31.05.2020. (09:12)
Vinograd na umaškom području (Pixabay)
Vinograd na umaškom području (Pixabay)

Mali i srednji poduzetnici iz poljoprivrednog, prerađivačkog i šumarskog sektora od sutra mogu zatražiti povoljne kredite za obrtna sredstva za ruralni razvoj koje je Ministarstvo poljoprivrede pripremilo s bankom za obnovu i razvoj (HBOR).

Riječ je o kunskim kreditima uz fiksnu kamatnu stopu od 0,5 posto, bez naknada i sa smanjenim instrumentima osiguranja. Korisnici trebaju dokazati da imaju teškoće u poslovanju zbog pandemije COVID-19, po kriterijima Ministarstva poljoprivrede. Najmanji iznos kredita je 190 tisuća, najveći 1,52 milijuna kuna, a rok otplate najviše pet godina. Nije potrebno vlastito učešće. Naplata se osigurava bjanko i običnim zadužnicama.

Iz ministarstva navode da se ovakvim kreditima nastoji u kratkom roku osigurati likvidnost u poljoprivrednoj proizvodnji te prerađivačkom i šumarskom sektoru, i potaknuti oporavak nakon krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Prijave se primaju od 1. lipnja, a može ih se podnijeti i online putem. Više informacija na internetskim stranicama HBOR-a i putem adrese ruralni.krediti@hbor.hr. (dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore