Početna
Nedjelja, 5.Srpnja 2020 (00:01:17) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Od sutra prijave za povoljne kredite za ruralni razvoj

Gospodarstvo, 31.05.2020. (09:12)
Vinograd na umaškom području (Pixabay)
Vinograd na umaškom području (Pixabay)

Mali i srednji poduzetnici iz poljoprivrednog, prerađivačkog i šumarskog sektora od sutra mogu zatražiti povoljne kredite za obrtna sredstva za ruralni razvoj koje je Ministarstvo poljoprivrede pripremilo s bankom za obnovu i razvoj (HBOR).

Riječ je o kunskim kreditima uz fiksnu kamatnu stopu od 0,5 posto, bez naknada i sa smanjenim instrumentima osiguranja. Korisnici trebaju dokazati da imaju teškoće u poslovanju zbog pandemije COVID-19, po kriterijima Ministarstva poljoprivrede. Najmanji iznos kredita je 190 tisuća, najveći 1,52 milijuna kuna, a rok otplate najviše pet godina. Nije potrebno vlastito učešće. Naplata se osigurava bjanko i običnim zadužnicama.

Iz ministarstva navode da se ovakvim kreditima nastoji u kratkom roku osigurati likvidnost u poljoprivrednoj proizvodnji te prerađivačkom i šumarskom sektoru, i potaknuti oporavak nakon krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Prijave se primaju od 1. lipnja, a može ih se podnijeti i online putem. Više informacija na internetskim stranicama HBOR-a i putem adrese ruralni.krediti@hbor.hr. (dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Scan4menu Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...