Početna
Subota, 4.Srpnja 2020 (22:54:43) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Flego: Austrijska vlada diskriminira Hrvatsku i Sloveniju, upućen apel Europskoj komisiji

Hrvatska, 30.05.2020. (19:48)
Valter Flego i Emil Daus
Valter Flego i Emil Daus

Nakon što Austrija nije uvrstila Hrvatsku na popis sigurnih zemalja za putovanja svojih građana, što bitno otežava dolazak turista iz te zemlje, jučer su na konferenciji za medije reagirali IDS-ov europarlamentarac Valter Flego i saborski zastupnik Emil Daus.

Flego je istaknuo da Hrvatska ima jednu od najboljih epidemioloških slika u Europi i svijetu, ali nije na popisu sigurnih zemalja u kojima bi austrijski građani proveli svoje godišnje odmore od sredine lipnja.

Smatra da odluka austrijske vlade „jednostavno nije u europskom duhu - diskriminatorna je, ni malo solidarna, i nelogična!“

- S jedne strane, Komisija predlaže rekordno veliki proračun za spas europskog gospodarstva, dok s druge strane države članice jedna drugu sabotiraju. Ne smijemo dopustiti politiziranje turističke sezone. Zna se gdje je mjesto politici, a gdje nije, rekao je među ostalim Flego.

O tome je s dvoje slovenskih kolega zastupnika – Irenom Joveva i Klemenom Grošeljom - obavijestio Europsku komisiju te očekuje hitnu reakciju predsjednice EK Ursule von der Leyen. Dopis je poslan i premijeru Andreju Plenkoviću te ministrima unutarnjih poslova i turizma.

Daus je naglasio da turistički sektor posljednjih godina donosi godišnje više od 10 milijardi eura prihoda, od kojih se čak trećina ostvaruje u Istri. U turizmu je zaposleno gotovo 8% naših građana, i čini 36 posto izvoza.

- U Istri smo prvi krenuli s preventivnim mjerama protiv širenja koronavirusa, a rezultat toga je da danas, gotovo tri mjeseca poslije, u Istri nema više oboljelih osoba! Prijateljima iz Austrije, koji čine preko 10 posto dolazaka te slove kao izuzetno dragi i poželjni gosti, poručujem da smo se znali nositi s virusom te da smo cijelo vrijeme bili korak ispred virusa, rekao je među ostalim Emil Daus.

Pozvao se na izjavu grupe turista iz Njemačke, koja je tijekom boravka u Istri rekla da se u njoj osjećaju sigurnije nego u Njemačkoj, što po njegovom sudu najbolje oslikava veliki raskorak između politika austrijske vlade i pravog stanja stvari. (dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Scan4menu Poreč
Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore