Početna
Subota, 4.Srpnja 2020 (23:04:39) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

PUI: Policija i ovog vikenda provodi pojačane aktivnosti u prometu

Crna kronika, 29.05.2020. (12:06)

Policijski službenici će i ovog vikenda na istarskim prometnicama provoditi pojačane aktivnosti na lokacijama diljem Istre.

Policija će svoje aktivnosti usmjeriti prema recidivistima u kršenju prometnih propisa, a naglasak će biti na sprječavanju i sankcioniranju najtežih prometnih prekršaja, a uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koji se koriste u kontroli prometa.

– Pojačanim aktivnostima cilj je zadržati pozitivan trend koji je zabilježen ove godine, odnosno nastaviti smanjivati broj prometnih nesreća, Naime, do 28. svibnja na području Policijske uprave istarske dogodilo se 33 posto manje prometnih nesreća nego u istom razdoblju prošle godine. Smanjenje je zabilježeno u svim segmentima pa je tako zabilježeno 33 posto manje prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, 34% manje prometnih nesreća s materijalnom štetom i 31posto manje stradalih osoba. Što se tiče prometnih nesreća s poginulim osobama, ove godine poginula je jedna osoba manje nego prošle godine, kada je smrtno stradalo pet osoba, stoji u priopćenju Policijske uprave istarske.

Glavni uzročnik prometnih nesreća na istarskim cestama je nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja, zbog koje se dogodilo 25 posto prometnih nesreća. Slijedi oduzimanje prednosti prolaska, koje je prouzročilo 19 posto prometnih nesreća. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola dogodilo se čak 17 posto prometnih nesreća, dok se 10 posto nesreća dogodilo zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Bitno je naglasiti da su čak dva vozača ove godine poginula jer nisu bila vezana sigurnosnim pojasom, zbog čega su ispali iz vozila i smrtno stradali.

Policijska uprava istarska apelira na sve sudionike u prometu da se ponašaju odgovorno i da poštuju prometne propise. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Scan4menu Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno