Početna
Subota, 4.Srpnja 2020 (23:40:06) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Uređuje se više od 800 km novih biciklističkih staza na području Poreštine

Poreština, 29.05.2020. (10:55)

U tijeku je označavanje preko 800 kilometara novih MTB, obiteljskih i cestovnih biciklističkih staza koje se provodi sa firmom IdeaArt iz Pazina i u suradnji s članovima Biciklističkog kluba Poreč, koji pomažu prilikom postavljanja oznaka i stupova, stoji u priopćenju za medije iz gradske uprave.

Početkom godine završen je prvi dio projekta, koji je uključivao dizajniranje i ucrtavanje staza na raznim portalima radi što točnijeg mapiranja, opisivanja svake staze i njihovih zanimljivosti, izrađivanje tehničkih podataka, te pripremu dokumentacije za postavljanje biciklističkih znakova. Treći dio projekta odnosi se na održavanje staza, na čemu će se kontinuirano raditi.

– Spoj sigurnih biciklističkih staza zajedno sa ponudom kvalitetnom turističkom ponudom ključni su da se ljubitelji biciklizma odluče za posjetu Poreču i okolici te da se u destinaciju vraćaju. A uređene, sigurne i zanimljive biciklističke staze, sadržaj su koji tijekom cijele godine rado koriste i domaći zaljubljenici u bicikle, te su benefit za cijelu zajednicu, stoji u priopćenju Grada dok direktor TZ-a Poreč Nenad Velenik ističe kako je dugoročni cilj postati referentna baza za pripreme različitih profila sportaša i ekipa tijekom cijele godine, a kvalitetna organizacija različitih sportskih evenata pomaže u percepciji Poreča kao grada sporta.

Projekt je nastao u suradnji sa Sachom Wieseom, vlasnikom Bike Centra Poreč, a uređeno je 24 novih biciklističkih staza od kojih su neke namijenjene obiteljima, druge su za bicikliste koji voze samo po prometnicama, pa su za takve odabrane prometnice gdje ima najmanje prometa, a treće su specijalizirane za MTB bicikliste tj. po šumama i livadama.

Wiese napominje kako su trenutno u pripremi i dvije hike staze: St. Vergotini – Antonci – akumulacija Mateši - Parenzana - St. Vergotini – ukupno oko 12 km te St. Bergamante – St. Bečić - St. Bergamante - ukupno 12 kilometara.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra