Po?etna
Četvrtak, 29.Srpnja 2021 (20:08:11) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Poreč  ti nas upotpunjuješ; smještaj; destinacije; otkrijte poreč; gastronomija
Valfresco

Flego: Hrvatsku se mora maknuti sa začelja Unije kad su EU fondovi u pitanju

Gospodarstvo, 28.05.2020. (16:40)

Europska Unija jučer je predstavila prijedlog Višegodišnjeg financijskog okvira (VFO) kojim je namjenjeno čak 750 milijardi eura za ponovno pokretanje europskog gospodarstva i mobilizaciju investicija.

Hrvatska ovakvim prijedlogom iz Fonda za oporavak dobiva gotovo 10 milijardi eura - preko 7 milijardi bespovratnih sredstava te 2,6 milijardi eura zajmova – dok će iz novog sedmogodišnjeg proračuna i dalje povlačiti sredstva iz uobičajenih EU fondova, stoji u priopćenju za medije istarskog zastupnika u Europskom parlamentu Valtera Flega.

– Ovo je nova i ogromna šansa za Hrvatsku koja se do sada pokazala nedovoljno spremnom u povlačenju EU sredstava. Imat ćemo gotovo dvostruko više europskog novca nego do sad, i Hrvatska si jednostavno ne smije dozvoliti da bude na začelju Unije kad su EU fondovi u pitanju. Potrebni su nam veliki „game changer“ projekti, kao i depolitizacija EU fondova, naglasio je Flego.

Za usvajanje Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027. potrebna je suglasnost Vijeća, odnosno država članica, kao i Europskog parlamenta.

– Green Deal, Digitalna Europa i socijalna kohezija moraju biti sastavni dijelovi otporne europske ekonomije. Potez je sada na europskim članicama koje moraju apsorbirati EU sredstva, pametno ih usmjeriti u strateški bitne sektore te istraživanje i razvoj, istaknuo je Flego. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore