Početna
Subota, 4.Srpnja 2020 (23:05:54) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Poreč po mnogim pokazateljima prednjači u razvoju sportske infrastrukture

Iz Grada Poreča, 26.05.2020. (15:33)
Teretana za osobe s invaliditetom
Teretana za osobe s invaliditetom

Poreč, iako grad sa samo dvadesetak tisuća stanovnika, sa šest javnih sportskih dvorana i nekoliko privatnih, 130 polivalentnih i dječjih igrališta, atletskom stazom, nogometnim stadionom, rukometnim, košarkaškim i brojnim teniskim terenima, planiranom gradnjom nogometnog kampusa, razvijenom sportskom infrastrukturom uz obalu, teretanama na otvorenom, prvom teretanom za osobe s invaliditetom u zemlji te projektima koji su posebno prilagođeni njima, ali i općem zdravlju stanovništva, odavno je prepoznao važnost ulaganja u sport.

Istraživanje specijaliziranog portala gradonačelnik.hr pokazalo je kako je s 1418,64 kuna po stanovniku Poreč vodeći grad u Hrvatskoj po izdvajanjima za sport, a na visokom je mjestu i po udjelu izdataka iz proračuna za sport. Poreč je u prošloj godini za sport izdvojio 9,5%.

- Ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu zasigurno je jedna od stavki koja utječe na zadovoljstvo građana pa nije začuđujuće da Poreč, koji je prema našem velikom istraživanju najbolji srednji grad po kvaliteti života građana, prepoznao i važnost ulaganja u sport za koji je u ovoj godini osigurao 23 milijuna kuna, rekla je urednica portala gradonačelnik.hr Marija Pulić Drljača.

- Veseli nas što je u Poreču registriran vrlo veliki broj sportaša, a tu je i mnogo rekreativaca koji su kulturu sporta i zdravog življenja razvijali kako se i sam grad razvijao. Upravo zato, kako bismo održavali sve sportske objekte, te u granicama svojih mogućnosti podržavali i razvijali sportske klubove, odvajamo toliki iznos na godišnjoj razini samo za sport. Ipak, entuzijazam mnogih uključenih i dobra suradnja s udrugama u sportu pomažu da se sport u Poreču razvija iz godine u godinu. Ova je godina i više nego specifična, sportska događanja bila su na čekanju, kao i brojne druge sportske aktivnosti. Veselimo se povratku u normalu, a ovisno o punjenu proračuna, moći ćemo za dalje planirati, poručio je gradonačelnik Loris Peršurić. (Grad Poreč)

Fotografije

Žatika i SRC Veli Jože


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Scan4menu Poreč
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina