Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (16:38:54) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Sportska zajednica IŽ: Boćarski klub Istra Poreč najbolja momčad, Sergu Zorku nagrada za životno djelo

Sport, 26.05.2020. (09:49)
Foto: arhiva
Foto: arhiva

Boćarski klub Istra Poreč odnio je titulu najuspješnije momčadi Istarske županije prema izboru Sportske zajednice Istarske županije.

Istra Poreč je ove godine osvojila naslov momčadskog prvaka Hrvatske i završila u polufinalu Kupa europskih prvaka.

– Veseli nas činjenica da su naše rezultate prepoznali najznačajniji sportski djelatnici u Istarskoj županiji, odnosno članovi Izvršnog odbora županijskog saveza, predsjednici svih sportskih saveza u županiji te predsjednici lokalnih sportskih zajednica, stoji u priopćenju za medije iz kluba.

Nagradu za životno djelo osvojio je Sergo Zorko iz Poreča čija boćarska aktivnost datira još u davnu 1948., kada je prvi put zaigrao na boće u rodnom Dračevcu kraj Poreča. Danas je jedan je od najzaslužnijih što je boćanje postalo priznat sport na području Poreča, ali i šire.

Najboljim sportašem u Istri proglašen je član Boćarskog kluba Pula Darijan Živolić koji je osvojio prvo i treće mjesto u brzinskom odnosno štafetnom izbijanju na Svjetskom prvenstvu.

Nives Jelovica iz Boćarskog kluba Labin proglašena je najboljom sportašicom Istre. Jelovica je ekipno osvojila 2. mjesto na Svjetskom kupu te prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske u kategoriji pojedinačno klasično te precizno i štafetno izbijanje. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji