Početna
Utorak, 22.Rujna 2020 (03:23:58) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

U tijeku su javne konzultacije o europskoj energetskoj infrastrukturi

EU, 25.05.2020. (12:19)
(Pixabay)
(Pixabay)

Europska komisija nedavno je pokrenula osmotjedne konzultacije zbog revizije pravila o transeuropskoj energetskoj infrastrukturi, odnosno uredbe Ten-E iz 2013. godine.

Konzultacije se provode u obliku ankete za javnost i zainteresirane strane te tehničkog savjetovanja sa stručnjacima.

Revizija uredbe Ten-E se planira do kraja godine, a u lipnju će biti održana i četiri webinara na kojima će se raspravljati o ovoj problematici.

Energetska politika ima bitnu ulogu u ostvarivanju ciljeva europskog Zelenog sporazuma, uključujući gospodarstvo s nultom neto stopom emisije stakleničkih plinova i dekarbonizaciju.

Uredba Ten-E uređuje pravila za razvoj i interoperabilnost prekograničnih energetskih infrastrukturnih mreža, uz kriterije za uspostavljanje projekata od zajedničkog interesa (PCIs) u kategorijama električne energije, plina, nafte, pametnih mreža i mreža ugljičnog dioksida. 

Europski su parlamentarci, međutim, prošle godine zaključili da bi Komisija trebala ocijeniti učinkovitost navedenih pravila i prilagoditi Uredbu Zelenom sporazumu, uzimajući u obzir tehnološke inovacije te strateške odnose i ciljeve u području energetike koji su se promijenili od njezina donošenja. (Sani Jelčić)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno