Početna
Utorak, 1.Prosinca 2020 (22:27:05) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Poreč postao članom međunarodnog energetskog udruženja Energy Cities

Iz Grada Poreča, 08.05.2020. (10:04)

Grad Poreč postao je punopravnim članom međunarodnog udruženja Energy Cities (Energetski gradovi), stoji u priopćenju za medije gradskog odjela za opću upravu i gospodarstvo.

Ovim pristupanjem Grad Poreč se obvezao provoditi mjere ublažavanja i prilagodbe klimatskim promjenama te, u periodu do 2030., težiti cilju smanjenja emisija CO2 na području grada za najmanje 40 posto. To je ujedno i osnovni cilj Europske energetske politike.

Kako bi što uspješnije ispunio svoje obveze, Poreč će u nadolazećem desetogodišnjem razdoblju morati proći postupak energetske tranzicije s fosilnih goriva na obnovljive izvore energije.

– Poreč je među prvima u Hrvatskoj prepoznao održivi razvoj i energetsku učinkovitost te je 2012. godine postao potpisnikom Sporazuma gradonačelnika. Četiri godine kasnije, bio je među prvih šest gradova u našoj zemlji, koji su postali potpisnicima Novog integriranog Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju, dviju inicijativa Europske Unije usmjerenih na uključenje lokalne i regionalne uprave u borbu protiv klimatskih promjena, navodi se u priopćenju za medije.

Pristupanjem udruženju Energetski gradovi, Poreč je osigurao dobivanje informacija o postupku energetske tranzicije koja je propisana EU direktivama, sudjelovanje u europskim kampanjama i projektima te upoznavanje s primjerima praksi ostalih gradova, uz širenje postojećih partnerstava među gradovima.

Uz to Poreč ima pristup informacijama vezanim uz financijske mehanizme, kako na nacionalnoj tako i na razini EU, što uključuje promoviranje projekata te besplatno sudjelovanje na godišnjim konferencijama, tematskim radionicama i seminarima.

Udruženje Energy Cities je osnovano 1990. Broji više od 1.000 gradova iz 30 zemalja. Ima sjedište u Besançonu u Francuskoj te ured u Bruxellesu. Zastupa inovativna rješenja energetske učinkovitosti s obnovljivim izvorima energije, te održiv razvoj gradova, s ciljem ubrzanja tranzicije europskih gradova s fosilnih na obnovljive izvore energije. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra