Početna
Ponedjeljak, 25.Svibnja 2020 (13:34:54) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mobilna pleksiglas pregrada, samostojeća barijera od pleksiglasa, Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Na snagu stupio paket EU mjera za pomoć u sektoru ribarstva i akvakulture

Hrvatska, 27.04.2020. (09:59)
Foto:Pixabay
Foto:Pixabay

U subotu, 25. travnja, na snagu je stupila Uredba Europskog parlamenta i Vijeća o posebnim mjerama za ublažavanje učinaka koronavirusa u sektoru ribarstva i akvakulture kojom se mijenjaju Uredba o Europskom fondu za pomorstvo i ribarstvo (EFPR) te Uredba o zajedničkoj organizaciji tržišta proizvodima ribarstva i akvakulture (ZOT).

Nova Uredba rezultat je ministarske videokonferencije koju je organizirala Hrvatska kao trenutno predsjedavajuća Vijeću Europske unije. Videokonferenciju je vodila ministrica Marija Vučković a na njoj se raspravljalo o trenutnom stanju kao i mogućim odgovorima na izazove u sektoru poljoprivrede i ribarstva uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Na konferenciji sudjelovali i EU ministri nadležni za poljoprivredu i ribarstvo kao i dva nadležna Povjerenika Europske komisije, Janusz Wojciechowski za poljoprivredu te Virginijus Sinkevičius za ribarstvo.

Među novim mjerama ističu se potpore za privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti, koja uzima u obzir i nova plovila, uz najveću stopu sufinanciranja od 75 posto, mogućnost dodjele radnog kapitala i kompenzacija za smanjenje proizvodnje ili prodaje i troškova skladištenja za uzgajivače te ponovno uvođenje potpore za udruženja organizacija proizvođača za skladištenje.

– Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s dionicima sektora ribarstva i akvakulture identificiralo je mjere koja bi najbolje i najbrže pomogle našem ribarskom sektoru i za to smo se, među ostalim i zalagali. Europski kolege ministri nadležni za ribarstvo bili su složni u mjerama koje treba poduzeti kako bi se pomoglo sektoru, a te su mjere od danas i na snazi. Paralelno se radi i na mjerama za pomoć ublažavanja posljedica pandemije za sektor poljoprivrede. Komisija je u nekoliko navrata izašla s prijedlozima rješenja i uskoro ćemo imati novu ministarsku videokonferenciju upravo na tu temu, izjavila je u priopćenju za medije Ministarstva poljoprivrede RH ministrica Marija Vučković. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore