Početna
Petak, 25.Rujna 2020 (09:35:28) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Flego upozorava Komisiju o novom slovenskom pokušaju postavljanja vojske na granicu

EU, 27.04.2020. (09:06)
Valter Flego
Valter Flego

„Slovenska politika postavljanja žilet žica, portuna i dizanja zidova među prijateljima dobiva svoj iznimno loš i opasan nastavak. Sad je plan dijela slovenskih načelnika postavljanje slovenske vojske na granicu s Hrvatskom, kaže Valter Flego, zastupnik u EU Parlamentu prilikom zahtjeva dvadeset i trojice slovenskih načelnika za aktivacijom Članka 37.a Zakona o obrani o postavljanju vojske na granicu.

-Osim što se takvo što protivi zdravom razumu, protivi se i europskom načelu zajedništva i solidarnosti te schengenskoj ideji ukidanja granica. Trebam li zaista ponovno podsjećati naše susjede Slovence da je njihova zemlja punopravna članica Europske unije?“.

- Nadam se da će i u ovom slučaju razum prevladati te da ova ideja neće naići na plodno tlo. Vremena su teška, ali treba ostati hladne glave i nipošto poticati nepotrebne podjele među prijateljskim susjednim narodima. Iskorištavanje pandemije i straha građana za realizaciju davno zacrtanih političkih ciljeva pojedinaca – krajnje je opasno. Najave novih ograda, željeznih portuna i vojske na granicama nisu epidemiološke mjere! Važno je da toga ostane svjesna slovenska javnost i zastupnici, naglasio je Flego.

- Žalosno je da u vrijeme kada države članice donose jasne planove popuštanja restriktivnih mjera te pronalaze sigurne načine za siguran povratak što normalnijeg života svojih građana i pokretanje gospodarske aktivnosti, dio slovenskih političara radi potpuno suprotno. Zato ću prioritetnim pitanjem upozoriti Komisiju na zbivanja i najave ove države članice zahtijevajući jasan odgovor što EK planira poduzeti u slučaju eskalacije ove opasne situacije, zaključio je Flego. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium