Početna
Nedjelja, 31.Svibnja 2020 (21:44:11) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
Virtualna učionica POUP-a

Projekt domaćeg respiratora traži donacije

Tehnologija/znanost, 14.04.2020. (08:01)

Croresp – respirator sa zaštitom za oči izrađen je od ronilačke maske, adaptera i filtera za viruse za zdravstvene radnike. Projekt su pokrenuli entuzijasti i inovatori kroz portal www.pandemija.info, a donacije prikupljaju u suradnji s udrugom „Pomaganje je uvijek IN”.

Motiviran nedostatkom zaštitne opreme i željom za pomoći, proteklih je tjedana tim entuzijasta predvođen dr. Ivorom Kovićem, nekadašnjim voditeljem pazinske Hitne medicinske pomoći, intenzivno radio na rješenju respiratora nazvanom CroResp. Uređaj je namijenjen zaštiti zdravstvenih djelatnika iz javnog zdravstvenog sustava, štiti cijelo lice, a izrađuje se od ronilačke maske, adaptera i filtera za viruse.

Nakon razvoja, testiranja i probnog korištenja od strane više desetaka medicinskih djelatnika, potrebna je pomoć u vidu donacije, kako bi se osigurala sredstva za posljednji, ključni korak projekta – nabavu i izradu komponenti te podjelu takvog respiratora u čim je moguće većoj količini

-CroResp uređaj pruža zaštitu za oči i dišne puteve, namijenjen je medicinskom osoblju, koristi se na vlastitu odgovornosti i u slučaju nedostatka certificirane zaštitne opreme. Tijekom dosadašnjeg razvoja učinili smo brojna testiranja, proučili svu dostupnu literaturu, a kontinuirano razmjenjujemo informacije i iskustva s raznim grupama iz cijelog svijeta, koje u svojim zemljama razvijaju slična rješenja prema komponentama dostupnim na njihovim tržištima, kažu ovi inovatori.

Više informacija pročitajte ovdje. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina