Početna
Četvrtak, 13.Kolovoza 2020 (04:14:32) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Od sutra slobodno kretanje unutar područja bivše Općine Poreč

Iz Grada Poreča, 07.04.2020. (16:37)

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske uvažio je zahtjeve gradonačelnika Buja, Buzeta, Labina, Novigrada, Pazina, Poreča, Pule, Rovinja i Vodnjana te Istarske županije da se ukine izdavanje propusnica za područja nekadašnjih općina, stoji u priopćenju Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Grada Poreča.

Time se, od sutra, 8. travnja, omogućava, prilagodbom sustava e-Propusnica, slobodno kretanje građana unutar područja jedinica lokalne samouprave koje su potpisale Sporazum o zajedničkoj koordinaciji obavljanja poslova i aktivnosti na svojem integriranom području.

U slučaju Poreča, propusnice više nisu potrebne za kretanje unutar područja bivše Općine Poreč u koju je spadao grad Poreč te općine Vrsar, Funtana, Tar-Vabriga,  Kaštelir-Labinci, Vižinada, Višnjan i Sv. Lovreč.

- S obzirom na otežanu situaciju, odnosno nemogućnost izdavanja elektronskih propusnica i velik broj upita i nepoznanica, ova će odluka pomoći građanima Poreštine u svakodnevnom funkcioniraju, Ipak, najvažnije je od svega je da ostanemo svjesni težine situacije te da postupamo odgovorno. Ovo je mjera koja ljudima treba olakšati nabavku hrane, lijekova, goriva, obilazak starijih i nemoćnih, ova mjera nije poziv na druženje, roštilje, proslave, stoji u priopćenju Grada Poreča.

Stožer civilne zaštite Istarske županije je proteklih nekoliko dana u suradnji i koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske radio na operacionalizaciji članka 18. Zakona o civilnoj zaštiti Republike Hrvatske, kojim je više jedinica lokalne samouprave potpisalo Sporazum o zajedničkoj koordinaciji obavljanja poslova i aktivnosti na svojem integriranom području. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji