Početna
Četvrtak, 13.Kolovoza 2020 (04:40:55) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Poreč: Nastavljaju se radovi na gradskoj rivi

Iz Grada Poreča, 07.04.2020. (13:29)

Uređenje središnjeg dijela gradske rive u Poreču, koji je ujedno jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u 2020. godini, nastavlja se po planu nakon reorganizacije gradilišta i prilagodbe novonastaloj situaciji, poručuju Grada Poreča.

Naime, odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske radovi na gradilištima su i dalje dopušteni, te se trenutno u Poreču završavaju svi započeti radovi. Ovog su se tjedna na gradilište vratili i konzervatori, koji nastavljaju istraživanja na otkrivenim ostacima rimskog plovila.

U nastavku radova očekuju se dovršetci radova na sondama koje su obrađene, konzervirane, te predane izvođačima na daljnju operativu

Iz Grada poručuju kako je dovršena izgradnja vodovodne mreže s priključcima, postavljaju se podzemni spremnici, a počela je i priprema za betoniranje prometnice pokraj rive.

Dodatno, dovršeni su i radovi na zamjeni temeljnog tla većeg dijela rive, dovršeno je polaganje obalnog popločenja uz morski pojas, a u tijeku je postavljanje novog popločenja na sredini rive na novoj betonskoj površini. Na svim dijelovima gdje traju radovi na popločenju, postavljaju se i sve instalacije javne rasvjete i elektroenergetike.

Za vrijeme trajanja radova omogućen je promet vozilima opskrbe te ostalim službama za potrebe starogradske jezgre. Po dovršenju prometnice, ona će se otvoriti za promet, kako bi se moglo dovršiti uređenje na preostalom dijelu rive. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji