Početna
Utorak, 11.Kolovoza 2020 (11:41:10) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

PU istarska apelira na građane da za vikend ostanu doma

Zdravlje, 03.04.2020. (15:41)
Fotografija: PU istarska
Fotografija: PU istarska

Za vikend se najavljuje lijepo vrijeme, koje bi moglo potaknuti građane na izlazak iz njihovih domova pa Policijska uprava istarska danas podsjeća na obvezu pridržavanja Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Tom se odlukom strogo ograničava kretanje na ulicama, trgovima, parkovima, rivama i svim ostalim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Kako bi se spriječilo širenje virusne bolesti COVID-19, policija će nadzirati sve lokacije na kojima bi se građani tijekom vikenda mogli okupljati.

Preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su da građani iz svojih domova izlaze samo ako je to nužno, podsjeća policija, i poziva građane da prilagode svoje navike i da slušaju savjete stručnjaka jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti.

Oni koji će iz raznih razloga ipak boraviti na otvorenom prostoru moraju voditi računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu te da za boravak u prirodi odaberu mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje velik broj ljudi.

Oni kojima je određena mjera samoizolacije dužni su se strogo pridržavati te mjere, odnosno ne smiju izlaziti iz kuće. U slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika prethodno se trebaju javiti telefonom obiteljskom liječniku ili hitnoj pomoći.

-Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice. Ostanite doma!, poručuju u današnjem priopćenju za javnost. (PUI/dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore