Početna
Srijeda, 23.Rujna 2020 (18:51:53) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Kako zaštititi mentalno zdravlje u vrijeme ove zdravstvene krize?

Zdravlje, 19.03.2020. (08:57)

U razdoblju smo intenzivnog stresa i zabrinutosti za vlastito zdravlje i zdravlje naših bližnjih. Trenutna situacija utječe na sve aspekte naših života. Sa svih strana nas svakodnevno bombardiraju informacijama o broju zaraženih, umrlih, nestašici namirnica, otkazuju se javna događanja, zatvorili su se vrtići i škole, tko god može radi od kuće, socijalni kontakti su svedeni na minimum.

Glavna poruka koja se širi društvenim mrežama je #ostanidoma odnosno preporuka da se ne izlazi iz kuće ukoliko nije nužno, a pogotovo ako sumnjamo da smo zaraženi ili spadamo u rizičnu skupinu.

Kako u ovim vremenima nesigurnosti i straha pronaći pravu mjeru između nemara i panike? Kako biti dovoljno oprezan, ali ne postati paranoičan? Kako zadržati zdrav razum kad su nam temeljne potrebe dovedene u pitanje?

Trenutna situacija nas tjera na razmišljanje i preispitivanje nekih temeljnih vrijednosti. Podsjeća nas kako nemamo potpunu kontrolu nad prirodom i događanjima. Isto tako nas usmjerava da razmišljamo i da preuzmemo odgovornost nad svime što možemo kontrolirati. Ovakve krize nas usmjeravaju na red i poslušnost, poštivanje pravila i mijenjanje ponašanja koja u ovom trenutku nisu učinkovita. Čuli smo za izraze poput 'U svakom zlu neko dobro', 'Nije svako zlo za zlo' ili 'Svaka medalja ima dvije strane' i dr. Koji su to pozitivni aspekti ove situacije i kako se ponašati i ostati pribran u ovim trenutcima krize, pročitajte ovdje: KlikniMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina