Početna
Srijeda, 23.Rujna 2020 (17:41:41) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Ne kupujte brze testove koji su se pojavili, kontraproduktivni su

Zdravlje, 18.03.2020. (12:28)
(Izvor:Poslovni dnevnik)Link
Laboratorijski testovi jedini su pouzdani - Pixabay
Laboratorijski testovi jedini su pouzdani - Pixabay

Tijekom redovne konferencije za novinare Nacionalnog stožera ministar zdravstva, Vili Beroš, upozorio je na jeftine testove koji su se pojavili na tržištu.

“Brzi testovi se pojavljuju na tržištu. Jasno je da postoje ljudi koji se vode ekonomskim interesima, a ne javnozdravstvenim. U tom kontekstu je upitna vrijednost brzih dijagnostičkih testova. Apelirao bih na javnost da ne kupuje takve testove, jer su oni kontraproduktivni”, rekao je Beroš.

“Razumijem strah, razumijem paniku, ali svi skupa ćemo biti sigurniji ako se sve te osobe ponašaju na način kojeg smo ponovili. Ako netko ima temperaturu i postoji sumnja da je imao kontakt s nekim tko je zaražen koronavirusom, prvo treba javiti svom obiteljskom liječniku. U slučaju da ga ne može dobiti u Zagrebu i drugim gradovima objavljeni su brojevi telefona na koje se građani mogu javiti. Postoji niz postupaka i elemenata koje svatko od nas može napraviti da se brine o svom stanju”, rekao je Beroš, prenosi Poslovni.hr. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji