Početna
Nedjelja, 29.Ožujka 2020 (17:00:25) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Hipnoterapija za odvikavanje od pušenja
Ostani doma dok koronavirus prođe

Najveće tehnološke kompanije zajednički protiv lažnih vijesti vezanih uz COVID-19

Svijet, 18.03.2020. (08:26)
(Izvor:Bug Online)Link
Pixabay
Pixabay

Širenje lažnih vijesti povezanih uz koronavirus, poput liječenja COVID-a 19 neznanstvenim metodama ili dizanja nepotrebne panike pojava je koja je posljednjih tjedana preplavila Internet. Prepoznali su to i predstavnici najvećih društvenih mreža u svijetu, te objavili zajedničku izjavu. Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter i YouTube pokrenuli su zajedničku inicijativu za kvalitetnije informacije koje se u ovoj situaciji šire Internetom.

Protiv lažnih vijesti

Na Facebookovom blogu stoji kako će navedene kompanije zajednički raditi na inicijativama vezanim uz pandemiju koronavirusa. Osim što će i dalje omogućavati milijunima korisnika da ostanu povezani, zajedničkim će se snagama boriti i protiv širenja dezinformacija oko virusa.

Radit će na aktivnoj distribuciji sadržaja koji dolazi iz službenih izvora i obavještavat će svoje korisnike o najvažnijim događajima u koordinaciji sa zdravstvenim ustanovama iz cijelog svijeta.

Pozvali su ovom prilikom i druge kompanije da im se pridruže u ovim naporima. Samo Facebook je do sada donirao i 20 milijuna dolara u američku zakladu za prevenciju širenja nove bolesti.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!