Početna
Utorak, 31.Ožujka 2020 (15:32:37) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Online terapije i savjetovanja
Ostani doma dok koronavirus prođe

Preporuke Stožera civilne zaštite Poreča građanima

Iz Grada Poreča, 16.03.2020. (11:27)

Sve su službe spremne i umrežene te prate upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Istarske županije te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zaključak je sastanka Stožera civilne zaštite Poreča koji se, u proširenom sastavu, održao u subotu u velikoj gradskoj vijećnici.

Povod sjednici bilo je uvođenje novih mjera za suzbijanje širenja virusa korone, koje je istoga dana propisao Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Uz zatvaranje škola i vrtića, te ograničenje rada ugostiteljskim i ostalim uslužnim objektima, bilo je govora i o funkcioniranju Doma zdravlja Poreč i važnosti prevencije eventualnog širenja virusa među djelatnicima te samoizolaciji. (ls)

Ako građani primijete da netko ne boravi u propisanoj samoizolaciji, na brojeve 112 ili 192 mogu prijaviti sumnju. Mole se roditelji da ne dopuštaju djeci okupljanje u većim grupama po plažama, igralištima i parkovima dok su škole i vrtići zatvoreni, jer je glavna mjera suzbijanja širenja virusa COVID-19 socijalno distanciranje, odnosno, smanjenje svih socijalnih kontakata. Molba je da svi koji to mogu ostanu u kućama i rade od doma, izbjegavaju rukovanje, okupljanje u velikim grupama, poštuju distancu od 1,5m, redovito peru ruke vodom i sapunom i dezinficiraju površine koje koriste, te ako imaju ikakve simptome prvo kontaktiraju svog obiteljskog liječnika telefonom ili mailom. Stožer poziva da sve aktualne upute i mjere građani prate na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina