Početna
Ponedjeljak, 21.Rujna 2020 (14:29:47) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Kreće 21. izdanje biciklističke utrke Poreč Trophy

Sport, 07.03.2020. (18:26)
Pressica uoči 21. izdanja biciklističke utrke Poreč Trophy
Pressica uoči 21. izdanja biciklističke utrke Poreč Trophy

U nedjelju se u Poreču po 21. put održava biciklistička utrka Poreč Trophy, najavljeno je na jučerašnjoj press konferenciji kojoj su uz direktora TZ Poreča Nenada Velenika prisustvovali direktor utrke Ivan Črnjarić, sportski direktor utrke Ivica Gržinić, trener BK Meridiana Kamen Teama Vinko Polončič te vozač istoimenog kluba Davide Rebellin.

Velenik je istaknuo pozitivan efekt otvaranja biciklističke sezone organizacijom kvalitetnih biciklističkih utrka te sa zadovoljstvom pozdravio 21. izdanje Trofeja, napomenuvši kako se zapadna Istra proteklih godina nametnula kao jedna od najpopularnijih destinacija za profesionalne bicikliste, prvenstveno zbog privlačnosti destinacije, brojnosti i raznovrsnosti biciklističkih staza te kvalitetne infrastrukture usluge i smještajnih kapaciteta po mjeri biciklista.

Trofej Poreč vozi se na stazi dugoj 156 kilometara kroz gradove i mjesta zapadne Istre, a očekuje se sudjelovanje 29 biciklističkih ekipa i 176 vozača iz niza europskih i nekoliko izvaneuropskih zemalja poput Kolumbije i Sjedinjenih Američkih Država.
Velik broj domaćih i inozemnih klubova velik napor ulažu u pripreme za glavnu natjecateljsku sezonu, upravo iz tog razloga je Trofej Poreč savršena prilika za testiranje njihove forme s natjecateljima iz mnogobrojnih zemalja. Trofej Poreč već je odavno tradicionalna utrka, prepoznatljiva po brojnosti i kvaliteti natjecatelja, a u svom će osamnaestom izdanju kao i obično startati ispred hotela Parentium a za cilj je predviđen centar Tara.

Ivica Gržinić istaknuo je kako je iznimno zadovoljan jer je ove godine organizacijski team pojačan Ivanom Črnjarićem koji je preuzeo funkciju direktora utrke, čime je organizacija sportskih događaja uvelike unaprijeđena te predstavlja velik iskorak za utrke na području grada Poreča, ali i Istre kao regije. U odnosu na prethodnu utrku, na ovoj će biti i francuska ekipa Groupama FDJ kao razvojni team od world team-a.

Direktor utrke istaknuo je jedinstvenost tradicije organiziranja biciklističkih utrka u aranžmanu udruge BK Kroz Hrvatsku Puris Kamen u Republici Hrvatskoj te dodaje kako je to rijetkost i u svijetu. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra