Početna
Nedjelja, 5.Travnja 2020 (15:05:33) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Hipnoterapija za odvikavanje od pušenja
Ostani doma dok koronavirus prođe

Daus: HRT zarađuje na najpotrebitijima

Hrvatska, 26.02.2020. (16:01)
Emil Daus
Emil Daus

ZAGREB – Zastupnik Emil Daus danas je u Hrvatskom saboru ukazao na jednu u nizu, kako kaže apsurdnih situacija u našoj zemlji, a to je činjenica da su studentski domovi, bolnice, zdravstvene ustanove koje obavljaju specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu te druge srodne ustanove, obvezne plaćati mjesečnu rtv pristojbu za svaki prijemnik, što naravno predstavlja veliko financijsko opterećenje.

Naglasio je kako su studentski domovi dužni plaćati pretplatu za svaki prijamnik mjesečno jer se prema Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti ne smatraju objektima koji pružaju ugostiteljsku djelatnost, pa im se stoga ne pruža mogućnost povoljnijeg plaćanja pristojbe, koja je ugostiteljskim objektima omogućena.

Dodao je kako ni hoteli ne plaćaju pristojbu za sve prijemnike koje imaju u objektu, pa onda to zasigurno ne bi trebali ni studentski domovi kao neprofitna ustanova koja skrbi za socijalni status studenta.

Daus je napomenuo kako se osim studentskih domova, s istim problemom suočavaju i zdravstvene ustanove koje obavljaju bolničku i specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu, koje također plaćaju mjesečnu pristojbu prema stvarnom broju prijamnika, što predstavlja izuzetan financijski trošak za bolnice.

- Iz navedenog proizlazi da HRT zarađuje na račun ustanova koje pružaju usluge onim najpotrebitijima, kazao je Daus te upitao postoji li bilo kakva mogućnost da se takvim ustanovama izađe u susret nekim povoljnijim uvjetima.

Na kraju je istaknuo da se radi o doista teško shvatljivoj praksi HRT-a koja treba prestati, jer zarađivati preko leđa studenata, pacijenata i kroničnih bolesnika je zaista žalosno, jadno i krajnje neprihvatljivo. (IDS/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno