Početna
Nedjelja, 5.Travnja 2020 (15:07:53) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Online terapije i savjetovanja
Ostani doma dok koronavirus prođe

HTZ u Münchenu: ove godine očekuje se do 3 posto više njemačkih gostiju

Hrvatska, 20.02.2020. (15:11)
Hrvatski predstavnici u Münchenu, foto: HTZ
Hrvatski predstavnici u Münchenu, foto: HTZ

Hrvatska turistička zajednica od 19. do 23. veljače predstavlja turističku ponudu na sajmu f.re.e u Münchenu. Uz HTZ, na Sajmu će se predstaviti 24 suizlagača iz Hrvatske, uključujući turističke zajednice i gospodarske subjekte.

– Predstavljanje na sajmu u Münchenu izuzetno nam je važno iz razloga što Nijemci, a posebice stanovnici južnih pokrajina poput Bavarske, godinama čine najveći udio u ukupnom turističkom prometu Hrvatske. Nastup na sajmu ove smo godine obogatili velikim predstavljanjem alkara i naše 300-godišnje jedinstvene manifestacije Sinjska alka, a susreli smo se i s ključnim strateškim partnerima kao što su FTI Touristik, treći po veličini turoperator u Europi te I.D.Riva Tours, turoperatorom koji je specijaliziran za dovođenje njemačkih gostiju u Hrvatsku koji prognoziraju rast potražnje za hrvatskim destinacijama, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako je dosad u ovoj godini ostvaren rast od 25 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima s njemačkog tržišta u odnosu na isto razdoblje lani, dok se na razini cijele 2020. godine očekuje ukupan rast prometa s njemačkog tržišta u rasponu do 3 posto.

Sajam su posjetili predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović te državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina, koji je tom prigodom poručio:

– Veliki utjecaj na rast turističkog prometa ima zračna povezanost te stoga ove godine očekujemo nastavak uspostave dodatnih aviolinija iz Njemačke. Turističko tržište sve se više mijenja pa se tako sve veći broj njemačkih turista okreće prema održivosti, odnosno proizvodima i ponudama s ugrađenom komponentom očuvanja prirode. Stoga, upravo u tom segmentu vidimo veliki potencijal i priliku za jačanje naše pozicije i u budućnosti na ovom za nas iznimno važnom tržištu.

Iz HTZ-a podsjećaju da je u prošloj godini ostvareno rekordnih 3 milijuna turističkih dolazaka i više od 21 milijun noćenja s njemačkog tržišta te da je time postignut rast od 3 posto u dolascima u odnosu na godinu ranije. (sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium