Početna
Četvrtak, 2.Travnja 2020 (23:31:09) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Hipnoterapija za odvikavanje od pušenja
Ostani doma dok koronavirus prođe

Korado Korlević nije očekivao nominaciju za Večernjakovu ružu

Hrvatska, 14.02.2020. (16:31)
(Izvor:Večernji list online)Link
Korado Korlević (Zvjezdarnica Višnjan)
Korado Korlević (Zvjezdarnica Višnjan)

 Astronom Korado Korlević kojeg slušamo na HRT Pula u emisiji "Explora" nominiran je za Večernjakovu ružu u kategoriji Radijska osoba godine, javio je Večernji list.

– Ja sam učitelj. Cilj mi je pripremati djecu za svijet koji dolazi. I točka. To je moja misija. Odabrao sam to. Ne radi plaće, već jer misli da je to ono što moram napraviti. I to radim, želim osposobiti mnoštvo djece da mogu biti uspješna. I da svijet nakon mene bude bolje mjesto. Zar nam to nije svima cilj? – rekao nam je prošlog studenoga Korado Korlević, Istranin koji lovi asteroide i autor radijske emisije “Explora”, koja se emitira na HRT-u Radio Pula, a zbog koje je nominiran je za Večernjakovu ružu kao radijska osoba godine. U emisiju se svojim pitanjima mogu uključiti i slušatelji, a govori “o svima i svemu, iznad i ispod”.

Premda uopće nije očekivao nominaciju za prestižnu medijsku nagradu, uoči dodjele otkrio nam je kako zamišlja svoju mirovinu, tko ima najveći utjecaj na njega i kakve ciljeve ima u 2020. Koja je bila vaša prva reakcija kada ste čuli da ste nominirani za Večernjakovu ružu? Netko je krivo predlagao, emisija s regionalnog radija ... Lovac na asteroide i futurolog koji predviđa skorašnji krah civilizacije. Slažu li se vaši slušatelji s vama? Koje vam je teme najizazovnije obrađivati u “Explori”, a kojih se ne možete zasititi? Emisija nije zamišljena da postoji konsenzus, naravno da ima slušatelja koji se s nekim stavovima, interpretacijama vijesti ne slažu, zato i pišu. Emisija je na krajukrajeva zamišljena da to bude interakcija, a da ja slažem ono što je “najbolja kupnja”... I ne mora biti politički korektna.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium