Početna
Utorak, 7.Srpnja 2020 (17:24:32) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Sponzorirani članak

Valamar pretvara Poreč u prestižnu destinaciju na Jadranu

Poreština, 14.02.2020. (09:06)

Veliku kongresnu dvoranu, sedam soba za sastanke, vrhunsku event opremu, zvuk i tehnologiju, sjajnu gastronomsku ponudu i čak 1100 smještajnih jedinica u blizini nudit će svojim gostima Pical Convetion Center u Poreču - najveći hotelski event centar u Istri koji Valamar gradi u sklopu Pical Rivijere.

MICE turizam ili kongresni turizam zauzima sve značajnije mjesto u hrvatskoj turističkoj industriji, a Valamar Riviera prepoznala je tu važnost te krenula u izgradnju najvećeg hotelskog event centara u Istri - Pical Convention Centera u Poreču.

Projekt je zamišljen kao kongresni centar najviših standarda na svim nivoima te se izgradnjom istog širom otvaraju vrata Istri za još ozbiljniji iskorak u MICE turizmu. Otvorenje centra koji može primiti i do 1200 ljudi te se prilagoditi svakoj vrsti konferencije, kongresa, seminara, sastanka ili izložbe planira se za proljeće 2021. godine.

Najistaknutija regija koja shvaća važnost MICE turizma je Istra, a ovom investicijom ćemo još jače zakoračiti u tom smjeru. Razvijanje MICE turizma od velike je važnosti za sve dionike koji su direktno ili indirektno uključeni u turističku djelatnost na određenom području. Ovaj segment turističkog poslovanja omogućuje produženje turističke sezone te dovodi goste zainteresirane upoznati i doživjeti destinaciju“, rekao je Davor Brenko, potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamar Rivieri.

Pical Convention Center gradi se u Hotelu Pinea, u sklopu Pical Rivijere, najvećeg projekta u hrvatskom turizmu kojim Valamar želi donijeti novu kvalitetu porečkom turizmu i osnažiti njegovo pozicioniranje kao jedne od najprestižnijih destinacija na Jadranu. Nekoliko minuta pješice udaljen od stare gradske jezgre Poreča, okružen predivnim krajolikom, Valamarov novi kongresni centar imat će i sjajnu gastronomsku ponudu te će gostima nuditi i zanimljive turističke ture.

Da se u MICE industriji nalaze veliki potencijali za daljnji razvoj domaćeg turizma smatra i dr.sc. Sanja Čižmar, direktorica tvrtke 505 savjetovanje, specijalizirane za turizam. "Izgradnja Valamarovog kongresnog centra u Istri kao najrazvijenijoj turističkoj regiji koja je odlično pozicionirana na tržištu obiteljskih godišnjih odmora i kratkih boravaka, predstavlja značajan tržišni iskorak. To će naime osigurati mogućnosti dodatnog pozicioniranja Istre na europskom i globalnom MICE tržištu. Valamarova Experience Concierge usluga predstavlja pravi odgovor na zahtjeve sudionika skupova da upoznaju autentičnost destinacije kroz razne aktivnosti i različite doživljaje. Znamo da Istra ima što ponuditi ne samo u gastronomiji, već i u vinskom turizmu, bogatstvu povijesno-kulturnih znamenitosti te rekreativnih aktivnosti. Jednom rječju, Istra sa svojim vrlo razvijenim turističkim lancem vrijednosti predstavlja pravo okruženje koje se odlično uklapa u suvremene zahtjeve MICE tržišta. Vjerujem da je investicijska odluka Valamara da izgradi tako velik centar kapaciteta 1.200 delegata predstavlja jasno izražen rang ambicija za organiziranjem ozbiljnih paneuropskih, a možda i globalnih evenata", zaključuje Čižmar.

Ukupna vrijednost investicije koju će Valamar realizirati u Hotel Pinea, a čiji je dovršetak planiran za sezonu 2021. godine, iznosi 790 milijuna kuna. Uz već realizirana ulaganja u prethodnom razdoblju, Valamar na porečkoj Pical Rivijeri, koja uz Hotel Pinea obuhvaća prošle godine otvoreni Valamar Collection Marea Suites 5*, Valamar Parentino Hotel 4* (ex Zagreb) koji će se proširiti i dodatno obogatiti sadržajima za sezonu 2020. te postojeće smještajne kapacitete Valamar Pinia Hotela, planira ukupno uložiti oko 1,5 milijardi kuna. Proširit će se i gourmet ponuda s raznovrsnim restoranima i barovima, uredit će se plaže, šetnice, sportski i rekreacijski sadržaji za građane i goste grada Poreča. Posebna briga posvećena je uređenju hortikulture što uključuje i sadnju drveća, raslinja i ukrasnog bilja. Realizacijom ovih investicija područje Pical Rivijere u Poreču postat će jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Scan4menu Poreč
Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore