Početna
Utorak, 7.Srpnja 2020 (16:30:17) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

IDS osudio Stojnićev ispad, sutra izvanredna sjednica predsjedništva tarske podružnice

Poreština, 12.02.2020. (21:22)

Glavni tajnik IDS-a i saborski zastupnik Giovanni Sponza danas je osudio vulgarni ispad IDS-ovog načelnika općine Tar-Vabriga Nivija Stojnića prema novinarki Glasa Istre Chiari Bilić koja ga je kontaktirala telefonom s pitanjima o imovinskoj kartici.

- Takvo ponašanje je ispod svake razine. Oštro osuđujemo takav odnos prema medijima, a pogotovo prema novinarkama, istaknuo je Sponza. Za sutra je najavio izvanrednu sjednicu predsjedništva IDS-ove tarske podružnice na kojoj će se odlučivati o daljnjim koracima.

O događaju su danas izvijestili najčitaniji portali u zemlji, kao i HINA, a oštre reakcije su stigle i iz Hrvatskog novinarskog društva.

Razumijevanja za Stojnićev način komunikacije nisu imali ni u Klubu žena IDS-a.

-Najoštrije osuđujemo vulgarne i seksističke izjave načelnika Stojnića. Osobe koje obnašaju javne dužnosti nemaju pravo ni na koji način na ovakvo ponašanje kojim se povrjeđuje dostojanstvo bilo koje osobe, a nažalost to su često u hrvatskom društvu upravo žene. IDS svojim djelovanjem, a posebno kroz Klub žena promiče rodnu ravnopravnost i demokratsku kulturu u društvu. Ovaj istup u potpunoj je suprotnosti s temeljnim vrijednostima IDS-a i ispod svakog minimuma normalne komunikacije. IDS je posebno glasan u borbi protiv primitivizma i trebamo ga jasno osuditi i kad se pojavi u vlastitim redovima, poručila je predsjednica Kluba žena IDS-a i zamjenica istarskog župana Sandra Ćakić Kuhar. (dm)

Demokrati Istre navode da je problematično što tako komunicira osoba izabrana na neposrednim izborima, koja je time i odgovorna sugrađankama i sugrađanima davati točne i istinite informacije, bez manipulacije.

-Novinarska struka ima pravo postavljati pitanja i tražiti odgovore na njih, a javni dužnosnici moraju imati odgovornost za javno izgovorenu riječ. Vrijeđanje i napadi ispod svake razine ne mogu biti odgovori na konkretna pitanja, poručila je predsjednica Demokrata Istre Maja Šarić.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...