Početna
Utorak, 7.Srpnja 2020 (17:30:34) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

U Žatiki danas otvoren Promohotel, do subote izlaže 200 izlagača iz zemlje i inozemstva

Poreština, 12.02.2020. (16:03)
Fotografija: Manuel Paljuh
Fotografija: Manuel Paljuh

U dvorani Žatika danas je svečano otvoreno 35. izdanje Promohotela – međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam koji u svojoj 27. godini postojanja okuplja više od 200 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, Srbije i Mađarske. Na 4500 m2 izložbenog prostora u Poreču se do subote predstavlja više od 500 brendova.

Promohotel tradicionalno okuplja poslodavce, srednji i niži menadžment, predavače i stručnjake, obiteljske iznajmljivače i posjetitelje, i svojevrsni je uvod u pripremu turističke sezone. 

Fotografija: Manuel Paljuh
Fotografija: Manuel Paljuh

Otvorenju su prisustvovali brojni uzvanici, pokrovitelji, izlagači, partneri i novinari kojima je dobrodošlicu poželjela i na suradnji zahvalila direktorica sajma Ivana Štiković iz tvrtke Studio 053. Ivanu Madunić iz splitske tvrtke Matram d.o.o., koji 20 godina uzastopno sudjeluje na Promohotelu, organizatori su uručili skuplturu PromoDonnu autora Enisa Žužića.

Predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić čestitala je na uspjehu ove gospodarske manifestacije koja je, kako je rekla, mjesto susreta, poticaja i edukacije te koja pomaže svima koje okuplja i koji je okružuju da kvalitetnije rastu.

U ime Obrtičke komore Istarske županije čestitke i podršku je izrazio potpredsjednik Andi Vitasović. Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je ukazao na ustrajnost, znanje i rad koje su organizatori uložili u Promohotel te na ulogu ove manifestacije koja predstavlja najnovije trendove i proizvode u turističkom napretku Poreštine. Podsjetio je i da Poreč ima kvalitetnu infrastrukturu za takve značajne događaje te da godišnje ugosti pet stručnih sajmova.

Fotografija: Manuel Paljuh
Fotografija: Manuel Paljuh

Sandra Ćakić Kuhar, zamjenica istarskog župana, naglasila je da je njihova vizija cjelogodišnji i održiv istarski turizam te istaknula važnost sajmova poput Promohotela jer donose inovativnost i konkurentnost. Monika Udovičić, pomoćnica ministra turizma, govorila je o ljudima kao ključu uspjeha ovog sajma, ali i turizma za čiju je uspješnu budućnost posebno bitna održivost. Skrenula je pažnju na bitnu činjenicu da je najznačajniji sajam iz ove branše pronašao mjesto upravo u Poreču – jednom od najturističkijih gradova u Hrvatskoj.

Sajam je otvoren od 10 do 19 sati, a u subotu od 10 do 17 sati. Ulaz na izložbeni dio je besplatan. (K. FLEGAR)

U četvrtak je, među ostalim, na rasporedu konferencija o ljudskim potencijalima u turizmu pod nazivom Promoforum. Najavljeni su ugledni predavači, a sudjelovanje se plaća. U petak će se povodom Valentinova na štandovima održavati demonstracije zabavno-edukativnog karaktera. Besplatna predavanja za privatne iznajmljivače i turističke agencije održavaju se u petak i subotu. U petak će se tako u organizaciji HGK održati predavanja koja objedinjuju atraktivne i aktualne teme namijenjene obiteljskom smještaju. Subota je rezervirana za edukaciju privatnih iznajmljivača u organizaciji Turističke zajednice Grada Poreča. Obrađivat će se teme iz područja zakonodavstva, budućnosti obiteljskog smještaja, privlačenja i zadržavanja gostiju i dr. Stručni predavači su Nedo Pinezić, Klara Trošt Lesić, Irena Krčelić i Iva Silla.Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Scan4menu Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6