Početna
Utorak, 7.Srpnja 2020 (16:54:39) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Usluga: Kazne su u skladu sa zakonom

Poreština, 12.02.2020. (15:44)

Nakon nedavnih napisa o mogućoj pravnoj neutemeljenosti kazni koje je Usluga poslala dijelu korisnika, gradsko komunalno poduzeće danas je objavilo da je njihovo postupanje u skladu sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom kao i Uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom te Odlukom o načinu zbrinjavanja otpada.

Podsjetimo, krajem siječnja nezavisni gradski vijećnik Maurizio Zennaro javno je izrazio sumnju u pravnu utemeljenost kazni poslanih korisnicima koji nisu pravilno zbrinjavali otpad. Građanima je savjetovao da ulože prigovore i zatraže poništenje.

Usluga Poreč danas u priopćenju ističe da je Ustavni sud zaustavio daljnju primjenu Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom, ali i da se navedeno ne odnosi na temu ugovornih kazni.

– S obzirom na to da su izmjene i dopune Uredbe privremeno obustavljene, na snazi ostaju trenutačno važeći zakonski akti, odnosno Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom kao i Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja komunalnog otpada. Upravo na temelju Uredbe i Odluke, obračunate su i ugovorne kazne. Usluga Poreč, a s obzirom na to da obavlja djelatnosti od javnog interesa, ima odgovornost i obvezu građanima pružiti točne i istinite informacije, stoji u priopćenju objavljenom na stranicama komunalnog poduzeća.

Podsjetimo, Vladine izmjene Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom nedavno je stopirao Ustavni sud, nakon što su gradovi, općine i komunalna poduzeća širom zemlje zatražili ocjenu usklađenosti tog akta s Ustavom. Među onima koji su zatražili ocjenu usklađenosti je bila i Usluga Poreč, navode u priopćenju. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore