Početna
Utorak, 7.Srpnja 2020 (17:27:00) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Serija provala u Istri: Privedeni lopov imao i pomagača

Crna kronika, 12.02.2020. (12:15)

Pulska policija je u nastavku istraživanja provala koje je u posljednjih godinu dana u Istri počinio 37-godišnji muškarac, a koji je 7. veljače priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, utvrdila kako je u provala u okolici Pule osumnjičeni imao pomagača, 28-godišnjeg muškarca.

Policija je utvrdila su da su osumnjičeni počinili još pet novih kaznenih djela. U Vodnjanu su u ožujku prošle godine ukrali prikolicu Pongratz, dok su početkom siječnja ove godine, u Banjolama, provalili u prostorije građevinske tvrtke iz Pule i otuđili nekoliko tisuća kuna, a oštetili su i dijelove alarmnog sustava.

U prosincu 2018. godine provalili su u kuću u izgradnji u okolici Žminja, a iz kuće su otuđili gotovo sve što je bilo moguće, od kuhinjskih elemenata s ugrađenim uređajima do kreveta i sanitarija, te oštetili vlasnicu za nekoliko desetaka tisuća kuna.

U ožujku 2019. godine meta njihova napada bile su prostorije vatrogasnog društva u Kanfanaru, gdje su otuđili radio uređaje, svjetiljke i motornu pilu, a šteta koja su prouzročili vatrogascima iznosi više tisuća kuna. Počinitelji su se u Kanfanar vratili i u siječnju ove godine gdje su otuđili prikolicu TPV, u kojoj se nalazio motor osobnog automobila te su time 68-godišnjeg vlasnika oštetili za nekoliko tisuća kuna.

Dakle, policija je protiv 28-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu za ukupno 11 kaznenih djela, i to za sedam teških krađa, dvije krađe, narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora i te nedozvoljeno posjedovanje, izrađivanje i nabava oružja i eksplozivnih stvari, s obzirom na to da su policijski službenici u stanu osumnjičenog pronašli prerađenu pušku i 108 komada streljiva.

Podsjetimo, njih dvojica su zajedno od početka rujna prošle godine do početka siječnja ove godine provalili u dva apartmana u Barbarigi, na području Svetvinčenta dvojac je provalio u vikend kuću u kojoj su uzeli gotovo sve što su našli; od umjetničkih slika do namještaja, opreme za bazen pa čak i boca vina. Šteta koju su pritom počinili još uvijek nije u potpunosti utvrđena.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 28-godišnjak je 11. veljače priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Što se tiče 37-godišnjaka, koji je već ranije priveden, njega će policija prijaviti za još pet kaznenih djela, odnosno za tri teške krađe i dvije krađe. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom