Početna
Nedjelja, 5.Travnja 2020 (15:03:12) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Hipnoterapija za odvikavanje od pušenja
Ostani doma dok koronavirus prođe

Vatrogasci saniraju posljedice nevremena u nekoliko županija

Hrvatska, 05.02.2020. (16:59)
Posljedice nevremena u Zagrebu
Posljedice nevremena u Zagrebu

Pogoršanje vremena koje je jučer pogodilo Hrvatsku donijelo je veći broj vatrogasnih intervencija kako u kontinentalnom dijelu, tako i u priobalju, javljaju iz Vatrogasne zajednice.

Uz uklanjanje posljedica nevremena, zabilježeni su i požari otvorenog prostora. Vatrogasci JVP Plitvička jezera 4. veljače u 9 sati 53 minute zaprimili su dojavu o požaru raslinja na području Ličkog Petrovog Sela. Požar je obuhvatio travu i nisko raslinje. Opožarena površina iznosila je 169 ha. Požar je ugašen u 12 sati i 36 minuta.

Posebno opasna situacija bila je u blizini Tučepa gdje je u 19.05 zaprimljena dojava o požaru šume. Zbog jake bure, na gašenju su angažirani DVD Tučepi s 5 vozila i 27 vatrogasaca i JVP Makarska s 2 vozila i 6 vatrogasaca. Opožareno je oko 50 m² šume i nešto maslina. Požar je ugašen oko 19.50.

Više od 90 intervencija od jutra

Vatrogasci su i danas aktivni na intervencijama zbog nevremena. „Prema trenutno dostupnim podacima, u periodu od 07:00 do 15:30 sati zabilježen je veći broj intervencija i to na području Grada Zagreba – 25, Zagrebačke županija – 27, Koprivničko-križevačke – 12, Međimurske – 11, Osječko-baranjske – 7 i Splitsko-dalmatinska – 5. Radi se o uklanjanju stabala i grana, uklanjanja dijelova limova i fasade sa objekata“, stoji u izvješću Vatrogasnog operativnog središta.

Potrebno je istaknuti intervenciju u Gradu Zagrebu za koju je VOC Zagreb zaprimio dojavu u 12:59 sati. Snažan vjetar otkinuo je oko 350 m² limenog krova na adresi Maksimirska cesta br. 284. Dijelovi krova pali su na parkiralište oštetivši desetak automobila. Na intervenciji koja je u tijeku sudjeluje 15 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Grada Zagreb-a i DVD-a Sesvete. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
HAK Auto-klub Poreč