Početna
Srijeda, 3.Lipnja 2020 (14:39:16) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
Virtualna učionica POUP-a

Sud EU-a nije nadležan za granični spor, Flego: Dosta prepucavanja, ponudite rješenja!

EU, 01.02.2020. (11:01)
Valter Flego, zastupnik u Europarlamentu
Valter Flego, zastupnik u Europarlamentu

-Sud Europske unije nije nadležan za odlučivanje o graničnom sporu Hrvatske i Slovenije. Ovakva je odluka očekivana i drago mi je da je ta priča konačno završena, izjavio je zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego nakon jučerašnje službene odluke Suda EU-a, po kojoj su Hrvatska i Slovenija obavezne lojalno surađivati na pronalaženju konačnog pravnog rješenja svog spora, a sukladno međunarodnom pravu.

Flego ističe da je hrvatsko-slovenski spor bilateralno pitanje koje bi trebalo biti prioritet i hrvatske i slovenske vlade. Smatra nedopustivim da se problemi odnosa dviju zemalja lome na leđima građana i ribara koji dobivaju kazne van svake pameti. 

- Dosta je prepucavanja, potrebna su rješenja kojima će se olakšati građanima život uz granicu i pomoći obiteljima koje žive od ulova ribe. Dosta je novčanih kazni zbog neutvrđene granice. Ljudi su bili dovoljno strpljivi. Sjednite za stol i postignite dogovor. Nemojmo dozvoliti daljnje otezanje graničnog pitanja, poručuje. 

Ističe da Hrvati i Slovenci nisu samo susjedi, već prije svega prijatelji i partneri, te se treba ponašati u skladu s tim. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium