Početna
Utorak, 7.Srpnja 2020 (16:58:45) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Audi u suradnji s Hyundaijem razvija automobil na gorive ćelije vodika

Tehnologija/znanost, 16.01.2020. (10:42)
(Izvor:Revija HAK)Link

Zabrinutost zbog dostupnosti materijala poput litija i kobalta te važno pitanje hoće li kupci uopće prihvatiti električnu tehnologiju i njezina trenutna ograničenja – to su dva ključna razloga zbog kojih Audi pokreće razvojni proces i u drugom smjeru. Tehnologija gorivih ćelija vodika opet je u igri i to je razlog zbog kojeg se Audi vraća svom programu h-tron, koji je dosad svijetu dao tek jedan konceptni automobil 2016. godine (poprilično sličan današnjem električnom e-tronu).

Objavljeno je da Audi zajedno s Hyundaijem radi na tehnologiji gorivih ćelija vodika, a korejska tvrtka već ima serijski model, SUV Nexo. Nijemci će krajem ove godine predstaviti novi koncept, a limitirana proizvodnja novog SUV-a trebala bi krenuti kao pilot projekt 2021. godine.

Podsjetimo, koncept h-tron je jamčio 600 kilometara dometa te punjenje spremnika s vodikom za samo četiri minute – što je mnogo brže od punjenja današnji električnih automobila. Jedini ispuh ovog sustava je čista voda. Što se zagađenja tiče, u proizvodnji vodika, koji ide u tankove vozila, koristi se električna energija. Najveći nedostatak ove tehnologije je skroman broj punionica. Rekli bismo, trenutno vodika nema ni za lijek!Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Scan4menu Poreč
Porsche Istra