Početna
Petak, 23.Listopada 2020 (23:08:18) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Pentola Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Audi u suradnji s Hyundaijem razvija automobil na gorive ćelije vodika

Tehnologija/znanost, 16.01.2020. (10:42)
(Izvor:Revija HAK)Link

Zabrinutost zbog dostupnosti materijala poput litija i kobalta te važno pitanje hoće li kupci uopće prihvatiti električnu tehnologiju i njezina trenutna ograničenja – to su dva ključna razloga zbog kojih Audi pokreće razvojni proces i u drugom smjeru. Tehnologija gorivih ćelija vodika opet je u igri i to je razlog zbog kojeg se Audi vraća svom programu h-tron, koji je dosad svijetu dao tek jedan konceptni automobil 2016. godine (poprilično sličan današnjem električnom e-tronu).

Objavljeno je da Audi zajedno s Hyundaijem radi na tehnologiji gorivih ćelija vodika, a korejska tvrtka već ima serijski model, SUV Nexo. Nijemci će krajem ove godine predstaviti novi koncept, a limitirana proizvodnja novog SUV-a trebala bi krenuti kao pilot projekt 2021. godine.

Podsjetimo, koncept h-tron je jamčio 600 kilometara dometa te punjenje spremnika s vodikom za samo četiri minute – što je mnogo brže od punjenja današnji električnih automobila. Jedini ispuh ovog sustava je čista voda. Što se zagađenja tiče, u proizvodnji vodika, koji ide u tankove vozila, koristi se električna energija. Najveći nedostatak ove tehnologije je skroman broj punionica. Rekli bismo, trenutno vodika nema ni za lijek!Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra