Početna
Utorak, 11.Kolovoza 2020 (11:25:42) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Labin: U travnju počinje gradnja Doma za starije

Istra, 15.01.2020. (10:10)

Jučer je u Elektroničkom oglasniku javne nabave objavljen otvoreni postupak za izvođenje radova na izgradnji doma za starije osobe u Labinu, planiranoj na lokaciji u naselju Stare Kature u neposrednoj blizini zgrade Doma zdravlja u Labinu.

Početak gradnje očekuje se u travnju, a rok izvođenja radova je 18 mjeseci. U pripremi projekta izvršeno je više detaljnih konzultacija sa stručnjacima i oformljen je Tim za izgradnju Doma za starije čiji su članovi predstavnici umirovljenika, struke te predstavnici Grada Labina, Istarske županije i Doma zdravlja Labin.

Kapacitet Doma je 50 korisnika, plus 20 dnevnih korisnika. Predviđeno je 16 jednokrevetnih i 17 dvokrevetnih soba sa dodatnom sobom za izolaciju. Moguće je povećanje kapaciteta Doma do 63 stalnih korisnika i 20 dnevnih korisnika, reorganizacijom pojedinih jednokrevetnih soba u dvokrevetne.

Na donjoj etaži nalazit će sobe za smještaj korisnika prvog i drugog stupnja, a u istočnom dijelu etaže biti će odvojen dio za smještaj korisnika četvrtog stupnja (Alzheimerova demencija). Korisnici ovog smještaja imati će direktan izlaz u izdvojeni dio vrta na nivou prizemlja.

Na prvom katu nalaze se sobe za smještaj trećeg i četvrtog stupnja s popratnim sadržajima, te gerijatrijsko palijativna skrb.

Dnevni centar Doma za starije biti će poluotvorenog tipa te će između ostaloga pružati usluge pripreme i dostave obroka te prijevoza starijih osoba koje nisu redovni korisnici Doma.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 24.000.000,00 kn bez PDV-a, a natječaj je otvoren do 28. veljače. (Grad Labin)
Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...