Početna
Nedjelja, 9.Kolovoza 2020 (18:43:47) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Porečkom Adventu uručena nagrada TZ Istre

Poreština, 14.01.2020. (15:54)

Adventu Poreč je uručena posebna nagrada TZ Istarske županije Zlatna koza – Capra d’oro za uspješnu realizaciju adventa koji služi kao primjer suradnje privatnog i javnog sektora čime je potvrđena važnost ovog eventa, stoji u priopćenju za medije gradske uprave.

Prosječna posjećenost Adventa povećana je za 20%, zahvaljujući sve bogatijem i raznolikom programu i besplatnom klizalištu.

– Tijekom Adventa Poreč najviše su nas posjećivali Austrijanci, Talijani, Slovenci, Nijemci te domaći gosti, a usporedimo li ovogodišnje brojke s rezultatima u prosincu 2015. godine, odnosno godinom prije prvog izdanja Adventa Poreč, dolazimo do povećanja od čak 47 posto u dolascima i 64 posto u noćenjima, naglašeno je u priopćenju.

Na klizalištu je dnevno klizalo i do tisuću posjetitelja, uz besplatan najam opreme te stručnu podršku trenera. Popularna su bila i vikend-događanja u srcu starogradske jezgre okupljala su i više tisuća posjetitelja, od čega se posebno izdvajaju koncerti Opće opasnosti, Nene Belana i Fiumensa, Night Expressa, Mie Dimšić i Gustafa.

Tradicionalni blagdanski program za najmlađe, Porečka bajka, i ove se godine održala u Vili Polesini, a tijekom četiri dana programa podijeljeno je ukupno 1.400 poklona te je odigrano 16 dječjih predstava Teatra Naranča i udruge Birikina

Održan je i glazbeni festival Veseli glasi, a već tradicionalno dan prije Silvestrova održano je izvlačenje lutrije Društva invalida Poreč. Novogodišnji vikend obilježili su Dječji doček u podne, kao i jedan od najposjećenijih dočeka u zemlji – Severina je tisuće Porečana i gostiju uvela u novu godinu, a održan je i paralelni doček uz DJ Stanka Bondžu na Trgu Matije Gupca.

Advent Poreč je donio programe i u kazališnu dvoranu Pučkog otvorenog učilišta, u kojoj je održan gospel koncert u izvedbi hrvatske glazbene dive Radojke Šverko, a odigrana je i predstava „Posljednja Freudova seansa“ teatra Planet Art, a programi su održani i u Gradskoj knjižnici.

– Naš Advent odličan je primjer kako cijeli grad može sudjelovati u stvaranju jedne lijepe priče, koja od svog prvog izdanja privlači velik broj posjetitelja. Također, drago nam je da smo svojim primjerom potaknuli i sve ostale gradove u susjedstvu da za svoje sugrađane organiziraju blagdanske programe. Danas tako u Istri imate prosinac ispunjen događanjima i vjerujem da će se tako nastaviti i u budućnosti, istaknuo je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić u priopćenju. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra