Početna
Utorak, 22.Rujna 2020 (02:09:22) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Balotini učenici i ove godine na kvizu „Čitanjem do zvijezda“

SŠ Mate Balote Poreč, 14.01.2020. (10:45)

U prosincu je u Srednjoj školi Mate Balote održana prva kvalifikacijska etapa na razini srednjih škola online kviza znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“. Sveukupno je na kvizu sudjelovalo 424 učenika iz sedamdesetak škola iz Hrvatske te tri škole s područja susjedne Vojvodine, a među njima i sedam učenika drugih i trećih razreda „Balote“.

Kviz je koncipiran na način da mu sudionici pristupaju digitalno putem aplikacije iz svojih škola. Ovogodišnja tema je SF literatura za mlade, a književna djela koja se čitaju ovisno o razini natjecanja u ovoj godini su: „Vodič kroz galaksiju za autostopere“, D. Adamsa, „Fahrenheit 451“, R. Bradburryja i „Vrli novi svijet“, A. Huxleya.

Prva knjiga koju su natjecatelji u ovoj etapi morali savladati je kultno djelo SF žanra „Vodič kroz galaksiju za autostopere“. I ove su godine Balotini učenici pokazali zavidnu razinu znanja i umješnosti u rješavanju postavljenih zadataka.

Ekipa, u sastavu Larisa Pauletić, Kim Vidović, Roberta Radman, Paula Krčan, Lara Stranić, Sena Ahmetović i Hari Kahrimanović odlično je riješila test, a svaki pojedinačno postigli su visoki broj bodova.

Posebno treba istaknuti Robertu Radman, učenicu trećeg razreda opće gimnazije i Harija Kahrimanovića, učenika drugog b razreda ekonomskog smjera s 94 % točnosti testa. Čestitke svim sudionicima koji su hrabro krenuli u čitateljsku avanturu, veselimo se daljnjoj razini natjecanja i nadamo se novim uspjesima. (MB/dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium