Početna
Subota, 18.Siječnja 2020 (15:18:27) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Legendarna Opelova 24 sata
Paydo aplikacija za parkiranje i u Poreču

Uređena šuma u naselju Bolnica

Iz Grada Poreča, 13.01.2020. (16:08)
Šuma u naselju Bolnica
Šuma u naselju Bolnica

Dovršeno je uređenje staza i okoliša u šumi naselja Bolnica, čime je završen prvi dio akcije uređenja šume koja se prostire na oko 13,5 hektara, navodi se u priopćenju za medije iz gradske uprave.

U akciji su uređene staze koje spajaju Dom za starije i nemoćne s Centrom za socijalnu skrb i ostatkom naselja Bolnica. Uklonjena su suha, oštećena i opasna stabla, zeleni otpad, te je pokošena trava uz glavne staze.

Radovima su prethodili sastanci predstavnika Grada Poreča i Hrvatskih šuma, u čijem je vlasništvu šuma u naselju Bolnica. Odlučeno je da će se ona pojačano održavati i urediti kako bi se smanjila opasnost od požara te omogućilo korištenje građanima za šetnju.

– Želja je ovu šumu sačuvati i zaštititi upravo ovakvom kakva je sada, uz prohodnije staze i smanjenu mogućnost požara, tako da su svi radovi izvedeni sukladno propisima i po planu gospodarenja, uz minimalne intervencije, stoji u priopćenju iz Grada.

Najavljuju i proljetnu eko-akciju u suradnji s Mjesnim odborom, a Šumarija će prije protupožarne sezone dodatno očistiti i osigurati šumu. (ls)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Nova Corolla Hybrid
Najslasniji burgeri u gradu
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6