Početna
Nedjelja, 29.Ožujka 2020 (17:28:07) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Online terapije i savjetovanja
Ostani doma dok koronavirus prođe

Trump koristi Twitter za objavu rata i službeno dopisivanje s Kongresom

Svijet, 07.01.2020. (10:25)
(Izvor:Bug Online)Link
Donald Trump (Flickr)
Donald Trump (Flickr)

Američki "Twitter predsjednik", Donald Trump, na ovoj društvenoj mreži ima 69 milijuna pratitelja i svakodnevno im prenosi svoje misli, zapažanja, ali i najavljuje buduće poteze. To posebno dolazi do izražaja u vanjskoj politici koju Trump provodi na prilično nekonvencionalan način, i to tako da protivnicima prijeti ratom – putem društvenih mreža. Učinio je to već jednom u slučaju Sjeverne Koreje, a sada sve ponavlja i s Iranom.

3. svjetski rat počinje – na Twitteru?

U Iranu je trenutačno napeta situacija nakon hi-tech napada na njihovog najmoćnijeg generala, nakon kojeg je dva dana vodeća trending tema na Twitteru bio – treći svjetski rat.

Protiv Trumpove odluke o svojevoljnom pokretanju rata ustao je i Kongres, zatraživši da ih predsjednik službeno obavijesti o svojim akcijama, te da za daljnje napade od njih zatraži dozvolu. Ovaj je, pak, odgovorio na sebi svojstven način – putem Twittera.

Napisao je da će "medijske objave" koje on tamo postavlja od sada biti tretirane kao službene obavijesti Kongresu. Pridodao je i da će SAD odgovoriti na bilo kakve napade Irana, što se također može protumačiti kao prijetnja ratnim sukobom.

U Twitteru ne misle da ovo krši njihova pravila ponašanja, pa je objava i dalje vidljiva. Pravni stručnjaci, pak, kažu kako je službena komunikacija među granama vlasti putem Twittera ilegalna, prenosi Bug.hr.Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...