Početna
Petak, 25.Rujna 2020 (08:12:12) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Irska planira zabraniti prodaju automobila na fosilna goriva

EU, 02.01.2020. (08:18)
(Izvor:Bug Online)Link

Priključivši se primjerice Norveškoj i Njemačkoj, i u Irskoj su zakonodavci počeli razmatrati zabranu prodaje automobila koji nisu pogonjeni strujom. Sva vozila koja voze isključivo na fosilna goriva do 2030. bi godine trebala biti potpuno izbačena iz prodaje.

Krajnji cilj klimatskog zakona koji bi uskoro trebao biti predstavljen jest do 2030. godine na cestama Irske imati oko trećinu električnih automobila. Ukupan broj koji uključuje hibridna i potpuno električna vozila, a na koji vladajući ciljaju u narednih deset godina jest 936 tisuća.

Manje emisija, više infrastrukture

Dugoročni cilj irskih vlasti je do 2050. godine značajno smanjiti emisije stakleničkih plinova te postići stanje ugljične neutralnosti na razini cijele zemlje. Kako podaci pokazuju, transport je zaslužan za oko 20% svih emisija štetnih plinova u toj zemlji pa vladajući žele, među ostalim, utjecajem na taj sektor krenuti u borbu s klimatskim promjenama. U narednih deset godina, kako bi se ovaj cilj ostvario, obvezat će se i značajno povećati broj dostupnih punjača za električna vozila.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra