Početna
Ponedjeljak, 18.Siječnja 2021 (23:45:14) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Flego o arbitraži: dosta je bilo lomljenja koplja na leđima ribara

EU, 11.12.2019. (15:04)
Valter Flego: dosta je bilo lomljenja koplja na leđima ribara
Valter Flego: dosta je bilo lomljenja koplja na leđima ribara

Europski parlamentarac Valter Flego u Bruxellesu je komentirao današnju odluku neovisnog odvjetnika Suda Europske unije Pritta Pikamäea da Sud Europske unije nije nadležan za odlučivanje o graničnom sporu međunarodnog karaktera između Hrvatske i Slovenije, istaknuvši kako je takva odluka očekivana s obzirom na slovensku kompromitaciju arbitražnog procesa te povredu prava odredbi međunarodnog ugovora.

– Hrvatsko-slovenski granični prijepor bilateralno je pitanje koje moramo riješiti dijalogom i koje mora biti apsolutni prioritet vlada tih zemalja. Političari s obje strane granice moraju prestati prikupljati političke poene na ovom slučaju i usmjeriti se na dobrobit građana. Olakšati građanima život uz granicu, pomoći ribarima i poljoprivrednicima te poduzećima u Hrvatskoj i Sloveniji, to mora biti glavni motiv za pregovore. Dosta je bilo lomljenja koplja na leđima naših ljudi, izjavio je. 

Istaknuo je kako su hrvatski ribari u protekle dvije godine zbog navodnog prelaženja granice u Savudrijskoj vali dobili preko milijun eura novčanih kazni te je ispisano preko dvije tisuće kazni bez da je navedena granica službeno utvrđena. 

– Hrvati i Slovenci nisu samo susjedi, već i prijatelji i partneri. Nemojmo dozvoliti da ovaj granični spor trajno naruši dobrosusjedske odnose tih zemalja. Kao stanovnici uz granicu, kao susjedi i prijatelji, naši ljudi zaslužuju da se pitanje razgraničenja jednom zauvijek riješi, zaključio je. (sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pekara Tre Fiori - Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom