Početna
Nedjelja, 9.Kolovoza 2020 (19:28:50) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Svečano obilježena 21. godišnjica Društva invalida Poreč i Dan osoba s invaliditetom

Poreština, 05.12.2019. (15:54)

Članovi, gosti i prijatelji Društva invalida Poreč jučer su svečano obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom i 21. godišnjicu uspješnog djelovanja.

Nakon redovne Skupštine na kojoj su usvojeni plan i program rada za narednu godinu, održana je prigodna svečanost u prostorima Centra za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč. Svečanosti je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić, koji je tom prigodom istaknuo da je Grad Poreč uvijek podržavao rad Društva, a to će i ubuduće činiti.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom prigoda je da Društvo zahvali svim suradnicima, sponzorima, donatorima i svojoj velikoj snazi - volonterima. Zahvaljujući im, predsjednica Tihana Mikulčić istaknula je da bez njihove podrške, kreativnosti i entuzijazma, te više od 3.330 sati besplatnog volonterskog rada, ne bi bilo moguće realizirati brojne akcije i aktivnosti Društva invalida Poreč.

Osim odranije poznatih programskih aktivnosti i projekata kao što su pomoć u ostvarivanju prava osoba s invaliditetom, Mobilni tim, kreativna i informatička radionica, Osobni asistenti, psiho-socijalna podrška, i slični, posebno je istaknula nove aktivnosti Društva u 2019. godini koje su ostvarene zahvaljujući partnerstvu ili suradnji na provedbi EU projekata u području sportsko rekreativnih aktivnosti osoba s invaliditetom, te gospodarskom području s ciljem lakšeg zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Od 2019. godine Društvo invalida Poreč sudjeluje kao partner u provedbi EU projekta „I ja mogu trenirati“ čiji je nositelj Bodybuilding klub Poreč.

Tijekom sljedeće godine nastaviti će se s provedbom svih planiranih projektnih aktivnosti čiji je cilj poticanje osoba s invaliditetom na bavljenje tjelesnim aktivnostima u primjerenim uvjetima, te jačanje svijesti o njihovoj važnosti i društvene uključenosti za zdrav život.

Za 40-ak članova u okviru ovog projekta biti će organizirane brojne aktivnosti na primjereno uređenom i opremljenom vježbalištu za osobe s invaliditetom, koje će voditi kineziolozi, fizioterapeuti i nutricionist.

Društvo invalida Poreč poziva sve da posjete njihov štand na porečkom Adventu i javno izvlačenje Novogodišnje lutrije koje će se održati 30.12.2019. u 19 sati. Prodaja Novogodišnje lutrije Društva invalida Poreč započela je 1. prosinca 2019. godine. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji