Početna
Nedjelja, 19.Siječnja 2020 (00:32:18) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Legendarna Opelova 24 sata
Upisi u nove plesne tečajeve u Istri

Svečano obilježena 21. godišnjica Društva invalida Poreč i Dan osoba s invaliditetom

Poreština, 05.12.2019. (15:54)

Članovi, gosti i prijatelji Društva invalida Poreč jučer su svečano obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom i 21. godišnjicu uspješnog djelovanja.

Nakon redovne Skupštine na kojoj su usvojeni plan i program rada za narednu godinu, održana je prigodna svečanost u prostorima Centra za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč. Svečanosti je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić, koji je tom prigodom istaknuo da je Grad Poreč uvijek podržavao rad Društva, a to će i ubuduće činiti.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom prigoda je da Društvo zahvali svim suradnicima, sponzorima, donatorima i svojoj velikoj snazi - volonterima. Zahvaljujući im, predsjednica Tihana Mikulčić istaknula je da bez njihove podrške, kreativnosti i entuzijazma, te više od 3.330 sati besplatnog volonterskog rada, ne bi bilo moguće realizirati brojne akcije i aktivnosti Društva invalida Poreč.

Osim odranije poznatih programskih aktivnosti i projekata kao što su pomoć u ostvarivanju prava osoba s invaliditetom, Mobilni tim, kreativna i informatička radionica, Osobni asistenti, psiho-socijalna podrška, i slični, posebno je istaknula nove aktivnosti Društva u 2019. godini koje su ostvarene zahvaljujući partnerstvu ili suradnji na provedbi EU projekata u području sportsko rekreativnih aktivnosti osoba s invaliditetom, te gospodarskom području s ciljem lakšeg zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Od 2019. godine Društvo invalida Poreč sudjeluje kao partner u provedbi EU projekta „I ja mogu trenirati“ čiji je nositelj Bodybuilding klub Poreč.

Tijekom sljedeće godine nastaviti će se s provedbom svih planiranih projektnih aktivnosti čiji je cilj poticanje osoba s invaliditetom na bavljenje tjelesnim aktivnostima u primjerenim uvjetima, te jačanje svijesti o njihovoj važnosti i društvene uključenosti za zdrav život.

Za 40-ak članova u okviru ovog projekta biti će organizirane brojne aktivnosti na primjereno uređenom i opremljenom vježbalištu za osobe s invaliditetom, koje će voditi kineziolozi, fizioterapeuti i nutricionist.

Društvo invalida Poreč poziva sve da posjete njihov štand na porečkom Adventu i javno izvlačenje Novogodišnje lutrije koje će se održati 30.12.2019. u 19 sati. Prodaja Novogodišnje lutrije Društva invalida Poreč započela je 1. prosinca 2019. godine. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina