Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (06:41:53) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

U petak starta Advent Poreč: više od 20 koncerata, predstave i doček uz Severinu

Poreština, 04.12.2019. (14:39)
Na dočeku Nove godine na Trgu slobode nastupat će Severina.
Na dočeku Nove godine na Trgu slobode nastupat će Severina.

Paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca u petak u 16.30 sati počinje četvrto izdanje Adventa Poreč koje će trajati do 6. siječnja.

Program otvorenja se nastavlja koncertom Baredinesaura i dolaskom sv. Nikole, a završit će koncertom porečkog pjevača Gordana Gregurovića Goga.

Svi posjetitelji moći će svakodnevno od 10 do 22 sata koristiti klizalište i to uz besplatan najam opreme u periodu od 6. prosinca pa sve do 6. siječnja.

Najavljeni su i besplatni koncerti domaćih izvođača poput Nene Belana & Fiumensa, Opće Opasnosti, Soul Fingersa s Christmas Special programom, Mije Dimšić, Jovanotti Tribute Banda uz već tradicionalne koncerte Gustafa i Night Expressa. Nastupit će i brojni lokalni bendovi poput Techno Vikignsa, Blues brajdersa, Hit revivala, Rezime Acoustic Tria, Part Time, Big Wave, Alfa time banda, Teddy Lion Selectiona, The A!, Febra, Malvazija banda, Soulmates duo, Irena i Mauro Giorgi te brojni drugi.

Za djecu će biti organizirane predstave petkom i subotom udruge Birikina, IRTA-e, kao i Magic show by Klaudio. Dječji program će biti i u Gradskoj knjižnici Poreč na radionicama i Uredu Djeda Mraza, kao i Pučkom otvorenom učilištu koje je organiziralo Božićni gospel koncert Radojke Šverko i prijatelja, brojne koncerte i predstave. Uz to, i ove će godine Djed Mraz svoj ured imati u Kući Djeda Mraza, koja će biti otvorena od 12. do 23. prosinca te od 26. do 30. prosinca od 17 do 19 sati.

Besplatna degustacija čokoladnih slastica i božićnih kolača, koju će za posjetitelje pripremiti učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, ove će se godine održati dva puta i to 7. i 14. prosinca na kućicama porečkog Adventa. Za Badnje jutro je organizirano tradicionalno druženje gradonačelnika sa sugrađanima uz besplatan bakalar i vino, te koncert Baredinesaura.

Prijatelji iz Sv. Lovreča će u nedjelju, 22. prosinca održati uprizorenje živih jaslica. Gostovanje u Poreču Lovrečanima će biti prvo ovogodišnje uprizorenje, a program će na Trgu Matije Gupca početi u 16 i trajati do 19 sati.

Tradicionalni blagdanski program Porečka bajka za mališane vrtićkog uzrasta će se, od 16. do 19. prosinca, održati u Villi Polesini, a Grad je osigurao poklon paketiće i kazališne predstave za čak 1400 djece.

Rekreativci će i ove godine moći trčati humanitarnu Adventsku utrku koja će se održati u subotu, 21. prosinca u 11 sati, a prijave će uskoro biti otvorene.

Na tradicionalnom svečanom dočeku Nove godine na Trgu slobode nastupat će Severina, dok će se na Trgu Matije Gupca paralelno organizirati doček uz DJ Stanka Bondžu. Na porečkom Adventu će se 31. prosinca u podne održati Dječji doček Nove godine uz dječji vatromet i predstavu Teatra Naranča, a 1. siječnja organizirana je i repriza dočeka uz Night Express.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno