Početna
Nedjelja, 9.Kolovoza 2020 (18:59:25) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Novi vrhunski ultrazvuk za porečku ginekološku ambulantu

Poreština, 04.12.2019. (12:05)
Ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić i gradonačelnik Loris Peršurić
Ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić i gradonačelnik Loris Peršurić

Ginekološka ambulanta u porečkom Domu zdravlja opremljena je dijagnostičkim utrazvučnim uređajem nove generacije, vrijednim tristo tisuća kuna, čiju je kupnju omogućio Grad Poreč zajedno s ovdašnjim turističkim tvrtkama. Ugovor o financiranje nabave opreme danas su u Maloj vijećnici potpisali gradonačelnik Loris Peršurić i ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić. Grad Poreč je za ovu vrijednu donaciju izdvojio 150 tisuća kuna, sa sto tisuća je sudjelovao Valamar Riviera, a sa 50 tisuća Plava laguna, dok su Istarski domovi zdravlja pokrili troškove PDV-a od 75 tisuća kuna. Ultrazvuk je već stigao u ambulantu u kojoj rade dvije ginekologinje, a tijekom ovog tjedna će biti stavljen u funkciju na korist svih pacijentica s Poreštine.

- Ova je donacija nastavak našeg investiranja u zdravstvo iako ono nije u ingerenciji jedinica lokalne samouprave. Cilj nam je zadržavanje nadstandarda za naše sugrađanke i sugrađane i sve stanovnike Poreštine kakvog oni zaslužuju, a kakav bi trebao biti prisutan u cijeloj Hrvatskoj. Svake godine za to osiguravamo određena sredstva, pa je i u novom proračunu za 2020. za to predviđeno tristo tisuća kuna. U proteklom smo razdoblju, tako, donirali EMNG aparat vrijedan 120 tisuća kuna, a zatim CRP i druge aparate vrijedne oko 38 tisuća kuna, za što su sredstva prikupljena prodajom karata za emisiju Lijepom našom. I nadalje ćemo pratiti potrebe Doma zdravlja i Hitne medicinske pomoći te omogućiti kupnju onoga što u određenom trenutku bude prioritet, rekao je Peršurić, podsjećajući i na dosadašnju kupnju vozila i odjeće za djelatnike Hitne medicinske pomoći, smještaj za liječnike HMP, ginekologinje i voditelja laboratorija te činjenicu da Grad plaća polovicu dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenicima.

Gradonačelnik je ukazao na pohvalan doprinos ovdašnjih tvrtki te brigu koju Valamar Riviera i Plava laguna pokazuju za zajednicu izdvajanjima za zdravstvo, predškolski odgoj, obrazovanje, sport i manifestacije, kao i za smještaj policijskih djelatnika.

Dr. Ante Ivančić izrazio je veliko zadovoljstvo novim vrhunskim utrazvučnim uređajem General Electric-a visoke klase, koji je odabran prema potrebama i preporukama dviju porečkih specijalistica ginekologije i opstetricije. Istaknuo je da s obirom na sadašnju opremu ginekološke ambulante i visoku stručnost dviju liječnica, pacijentice s Poreštine ne moraju odlaziti dalje od Poreča.

- Uređaj, uz kvalitetu, ima puno softverskih rješenja koja omogućuju precizniju dijagnostiku od onog postojećeg koji je, iako u solidnom stanju, star desetak godina, a također je kupljen donacijom Grada Poreča, rekao je ravnatelj IDZ-a.

Zahvalio je na vrijednoj donaciji, posebno gradonačelniku i Gradu Poreču zaslužnima za pokretanje inicijative i poticanje turističkih tvrtki da se uključe. Pohvalio je suradnju s jedinicama lokalne samouprave u Istri i istaknuo njenu važnost. Istarski domovi zdravlja imaju 17 djelatnosti i nastoje ih jednako kvalitetno opremati i razvijati, a posebno je važno zadržavanje kvalitetnog kadra, objasnio je dr. Ivančić. Kao izuzetno korisnu mjeru spomenuo je sufinanciranje smještaja liječnika, što je Grad Poreč učinio prvi. Ravnatelj se ponadao nastavku tako dobre suradnje i izvijestio da su nabavili još tri dijagnostička ultrazvučna uređaja (ne ginekološka) za domove zdravlja u Pazinu, Umagu i Buzetu, uz napomenu da je ovaj porečki jedini u potpunosti plaćen sredsvima donacija. (Kristina Flegar)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...