Početna
Ponedjeljak, 25.Svibnja 2020 (10:14:59) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Zapaljena prva adventska svijeća, svečanosti počinju u petak

Poreština, 02.12.2019. (09:39)

Svečanim paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu na Trgu slobode obilježena je jučer u Poreču prva adventska nedjelja i počelo odbrojavanje do Božića. Svijeću je zapalila djevojčica Stela uz pomoć gradske vijećnice Gordane Šušljik, a blagoslov predvodio župni vikar Janez Barobič. Nastupio je zbor mladih Anđeli, u prisutnosti brojnih građana i gradskih dužnosnika. 

Uvod je to u bogat višetjedni program adventskih svečanosti koji u gradu počinje ovog petka. 

Četvrto izdanje Adventa Poreč otvara se slavljem i paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca u petak u 17 sati. Svečanosti će trajati do 6. siječnja, a posjetitelje uz ostalo očekuje besplatno klizalište, gastro ponuda u adventskim kućicama, tridesetak koncerata, predstave za djecu i čak četiri dočeka Nove godine.

Organizator je Grad Poreč u partnerstvu s gradskom turističkom zajednicom i tvrtkama Plava Laguna i Valamar Riviera. Pomažu i županijski TZ, Pučko otvoreno učilište, komunalno poduzeće Usluga, gradska knjižnica, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika, Sportska zajednica, Zajednica Talijana, porečke udruge, škole i vrtići te brojni drugi. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom