Početna
Ponedjeljak, 25.Svibnja 2020 (08:51:27) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Usvojena strategija razvoja turizma Kaštelira i Labinci

Poreština, 29.11.2019. (13:11)

Strategija razvoja turizma općine Kaštelir-Labinci za razdoblje do 2025. usvojena je ovih dana na općinskom vijeću. Financiranje u iznosu od 54 tisuće kuna odobreno je iz europskih fondova, a u dokumentu se posebno naglašava partnerstvo svih sudionika u razvoju turizma.

– Bitno je da se mikro-destinacija koja konstantno raste može osloniti na dokument koji definira zadatke i ciljeve, te predviđa smjer turističkog kretanja. Moramo biti svjesni da izradom Strategije ne dobivamo odgovore i rješenja na pitanja turističke budućnosti našeg kraja, već dobivamo generalni okvir, a koliko ćemo kvalitetno popuniti sadržaj, ovisi o nama, navodi u priopćenju za medije direktorica TZ Kaštelir Labinci Romina Sinosich.

Dokumentom je predložen koncept dinamičkog razvoja s godišnjim povećanjem od 100 postelja, kao i poboljšanje ugostiteljske ponude. Uključuje i plansko brendiranje Kaštelira kao destinacije održivog razvoja s naglaskom na autentičnosti.

- Strategijom se usmjerava turistički razvoj općine u narednom periodu, s razradom toga kakav turizam želimo razvijati. Dugoročni cilj razvoja turizma mora u konačnici rezultirati većim standardom lokalnog stanovništva, ostvariti gospodarski prosperitet uz poštivanje načela održivog razvoja i posebno valorizaciju kulturne baštine i tradicije našeg kraja, rekao je načelnik općine Enio Jugovac.

Predložen je i plan provedbe s aktivnostima i dinamikom realizacije te otvorena mogućnost uključivanja Općine i lokalnog stanovništva u projekte. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6