Početna
Utorak, 22.Rujna 2020 (03:37:28) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

U Srednjoj školi Mate Balote održan stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća ekonomista

SŠ Mate Balote Poreč, 14.11.2019. (14:33)

U Srednjoj školi Mate Balote Poreč je 13. studenoga 2019. održan stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije obrazovnog sektora ekonomije, trgovine i poslovne administracije, podsektora ekonomije.

Skup je otvorio ravnatelj škole Krešimir Bronić zaželjevši dobrodošlicu članovima skupa te ukratko predstavio školu. Skupu je prisustvovalo 30-ak nastavnika ekonomske skupine predmeta iz 3 navedene županije. Vodila ga je  dr. sc. Katarina Justić Jozičić, nastavnica ekonomske skupine predmeta u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču, ujedno i voditeljica Stručnog vijeća podsektora ekonomije.

Na prvom je predavanju Enis Ramadan, nastavnik informatike u Osnovnoj školi Jože Šurana Višnjan predstavio „Prednosti i mane korištenja mobitela u nastavi“. Objasnio je teorijske mogućnosti korištenja mobitela u nastavi s naglaskom na ekonomsku skupinu predmeta, raspravio o pozitivnim i negativnim aspektima korištenja mobilnih telefona u nastavi. Predstavio je razne načine korištenja različitih aplikacije za obradu, ponavljanje, vježbanje i provjeravanje nastavnih sadržaja i vještina.

Radionicu pod naslovom „Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje RWCT“ provela je Jasmina Drobić Arslanagić, profesorica mentorica ekonomske skupine predmeta u Srednjoj školi Mate Balote Poreč. Cilj je radionice bio predstaviti način na koji je moguće kod učenika aktivirati sposobnost razmišljanja o kognitivnom procesu u koji se oni uključuju prije, tijekom i poslije učenja, a sve u cilju postizanja najveće svrsishodnosti. Objasnila je kako će učenici razviti sustav mišljenja i učenja koji je i koherentan i jasan te kako će procijeniti učeničku kritičku analizu pri kojoj mogu kontekstualizirati svoje znanje dodajući nove informacije onome što već znaju, aktivno sudjelovati u novim iskustvima učenja i promišljati kako takva iskustva mijenjaju njihove spoznaje.

Aktualnu temu pod nazivom „Međupredmetne teme - povezivanje odgojno obrazovnih područja i nastavnih tema ekonomske skupine predmeta“, predstavila je Katarina Justić Jozičić. Prezentirala je 7 međupredmetnih tema, analizirala ishode međupredmetnih tema u nastavi ekonomske skupine predmeta te pokazala način integracije međupredmetnih tema u pripremu nastavnog sata i operativni plan i program. Potom su svi članovi skupa prisustvovali radionici koja je obuhvaćala povezivanje međupredmetnih tema s nastavnim jedinicama unutar ekonomske skupine predmeta.

Stručni je skup 3. po redu u ovoj školi, a analiza evaluacijskih listića ukazuje na to da je realizacija uspješna.

K.J.J.Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno