Početna
Petak, 22.Studenog 2019 (21:52:01) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Poreč: Održano predavanje o nestancima starijih osoba

Istra, 08.11.2019. (15:30)

Psihičke bolesti, staračka demencija, gubljenje u prostoru su najčešći uzrok nestanka starijih osoba, istaknula je na jučerašnjem predavanju ''Nestanci osoba starijih od 65 godina'' u porečkom Domu umirovljenika policijska službenica Odjela prevencije Sanja Delač Fabris.

Predavanje je održano s ciljem edukacije i poticanja zaštite starijih osoba, a otvorila su se pitanja prevencije nestanka, ali i samo-zaštitničkog ponašanja.

Obiteljima se savjetuje da informiraju sebe i okolinu o stanju starije osobe u obitelji, pripreme plan u slučaju nužde i osiguraju popis kontakata u slučaju potrebe, informiraju se o dnevnom planu kretanja starije osobe i budu dio plana te da osiguraju prostor od mogućeg bijega kao da upozore ili zamole okolinu na veći oprez i obavještavanje u slučaju neuobičajenog ponašanja.

– U slučaju nestanka ne čekati da se osoba sama vrati, nego neka se prijavi nestanak, istaknula je Delač Fabris.

Među savjetima za starije osobe policija upućuje da prije svakog odlaska iz kuće obavijeste ukućane o svojoj ruti i da sa sobom nose osobne podatke, a ako odlaze u šetnju savjet je da odlaze u paru ili društvu. Uloga okoline je da, ako uoči osobu starije životne dobi za koju sumnja da se izgubila, pokuša ostvariti kontakt s osobom i obavijesti obitelj i institucije radi pravovremene reakcije. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Nova Corolla Hybrid
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra