Početna
Utorak, 26.Svibnja 2020 (04:20:42) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
Virtualna učionica POUP-a

Danas na programu Poreč DOX-a: neravnopravno roditeljstvo i ekološke katastrofe

Kultura, 08.11.2019. (10:09)
Film "Sine moj" redatelja Josipa Ružića donosi priču 63-godišnjeg Porečana Daria Pulina
Film "Sine moj" redatelja Josipa Ružića donosi priču 63-godišnjeg Porečana Daria Pulina

Današnji program Poreč DOX-a započet će u 17.50 sati filmom Sine moj u sklopu off programa. Film redatelja Josipa Ružića donosi priču 63-godišnjeg Porečana Daria Pulina. On tvrdi da je žrtva prevare izvanbračne supruge koja je otela njihovo dvogodišnje dijete, a u borbi za otetog sina okrenuo se i institucijama.

U 18.30 sati na programu je film Tak je kak je, hrvatskog redatelja i filmskog kritičara Arsena Oremovića. Donosi priču o Zvonku kojem bivša supruga svojevoljno onemogućuje susrete s kćeri, dok njegova svakodnevica postaje opsesivno prikupljanje dokaza u borbi s neučinkovitim pravnim sustavom.

Tematsku cjelinu o neravnopravnom roditeljstvu nastaviti će tribina “Kuda idu naša djeca” koji organizira Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo u foajeu kazališta. Udruga se bavi slučajevima roditelja iz čitave Hrvatske, većinom su očeva, ali i majka, baka i djedova pogođenih nemogućnošću viđanja vlastitog djeteta ili unuka. Gosti tribine o pravima djeteta su prof.dr.sc. Jasminka Zloković, Arsen Oremović, Oliver Čanić. predsjednik HURR-a, psiholog Bojan Klapčić, odvjetnik Hrvoje Jukić, Dario Pulin, Zvonko Grgec.

U 20 sati na programu je film More Sjena redatelja Richarda Ladkana iz National Geographic Documentary Filmsa, dobitnika nagrade publike Sundance. Film prati tim znanstvenika, visokotehnoloških konzervatora, istraživačkih novinara i tajnih agenata, kao i meksičke mornarice koji riskiraju vlastite živote kako bi spasili posljednje preostale kalifornijske pliskavice i priveli začarani međunarodni kriminalni sindikat ilegalnog izlova.

U 22 sata u Caffe baru Corner slijedi AfterDox party uz DJ set  Stephani Prekali.

Dodatni detalji o programu festivala dostupni su na web stranicama POUP-a. (dp)

Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina